Opozicija počela da napušta skupštine gradova, sutra bojkot u Čačku

Skupstina Cacak

Odbornici Saveza za Srbiju napustili su danas sednicu Skupštine grada Užica u znak podrške građanskim protestima u Beogradu i osude, kako navode, kulminacije nasilja u zemlji.Oni smatraju i da su jučerašnji izbori u Lučanima, na kojima se, kažu, policija otvoreno bila na jednoj strani, a nije reagovala na desetine vozila bez tablica, očigledan dokaz da su u Srbiji ukinute institucije.

“Smatramo da je besmiasleno da danas razgovaramo o budžetu grada Užica, o Ponikvama, o vodi, o aerozagađenju, o otpadnim vodama i svim drugim komunalnim problemima u gradu, u atmosferi kada država ne reaguje na pokušaj ubistva Borka Stefanovića, na zapaljenu kuću Milana Jovanovića, na otmice odbornika, na progon političkih neistomišljanika i ovim činom, mi smo hteli da damo svoj lični doprinos građanskim protestima i bojkotu protiv nasilja u Srbiji”, izjavio je Jovan Marković iz Saveza za Srbiju.

protest5

Isto će postupiti i deo opizicije u Skupštini grada Čačka. Kako se navodi u saopštenju odborničke grupe Dveri, odbornici ove stranke bojkotovaće svečanu sednicu Skupštine grada zbog stvaranja klime linča i progona svakoga ko drugačije misli od vladajuće SNS koalicije i samog predsednika SNS-a Aleksandra Vučića.

– Pre 15 dana došlo je do prebijanja, razbijanja glave i pokušaja ubistva Borka Stefanovića u Kruševcu. Pre 7 dana došlo je paljenja kuće i pokušaja ubistva novinara Milana Jovanovića iz Grocke. Otmice, fizičko maltretiranje i progon postali su svakodnevnica za svakog iz opozicije. Tužilaštvo, sud i policija su instrumentalizovani u borbi protiv opozicije, gde je vrhunac dostignut na izborima u Dragačevu, gde smo bili svedoci lažnog svedočenja, pritvaranja, napada noževima i sečenje guma, kao i pokušaja blokade puteva i prebijanja članova Dveri od strane SNS batinaša, iz vozila i džipova bez registracionih oznaka, gde policija je dala zvanično obrazloženje da nije nadležna ili da nije u mogućnosti jer „preuzimaju smenu“. Stoga u atmosferi pravnog i fizičkog nasilja i progona neistomišljenika, odbornička grupa Dveri u Skupštini grada Čačka je donela odluku da se ne pojavi na svečanoj sednici i da podrži građanske proteste i opšti bojkot protiv nasilja, jer vreme nije za priče o lažnim uspesima i lažnim nagradama, posebno ne nagrada onima koji su zaslužni za sunovrat i propadanje Čačka i odlazak Čačana iz grada, već je vreme za preispitivanje odgovornih, zaustavljanje progona neistomišljenika i zaustavljanje svakog oblika nasilja, navodi se u saopštenju Dveri.

OzonPres

Pin It
Komentari  
+2 # Nacio - socijalizam 18-12-2018 13:24
Palanačka politika, promenom svog ideološkog predznaka (komunizam u nacionalizam), ne menja time i svoju svest, jer karakter politikanata ostaje isti. I u promenjenoj priči (stari brozov totalitarizam i autokratija i dalje su skriveni ispod imena brojnih nacionalnih i demokratskih stranaka), danas u službama lokalne uprave i dalje rade Titivi pioniri. Aktuelni političari ljubomorno čuvaju tradicionalno zastrašujuću moć vladanja koja je, još uvek, uprkos preimenovanju i promeni ideologije, daleko od javne, samodeklarativne demokratičnosti. Konkretno: demokratija i krajnosti nacionalizma ne idu, ne mogu zajedno! Jer nije moguće graditi demokratiju na strahu od drugog i protiv drugog. Nije moguća nikakva demokratija s etno-nacionalnim prefiksom. A ovdje su na sceni upravo te: etno-nacional-demokratske stranke, kao nezgrapni i nadobudni inicijatori svih životnih i društvenih odnosa.
Ali, kad im to pomenete nijedna od njih neće to priznati.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes