Ilić:Vučić je ponizio Srbiju sendvičarskim dočekom Putina

Ilic

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић довођењем сендвичара на дочек председника Руске Федерације Владимира Путина понизио и Србију и грађане Србије, а државну посету претворио у страначки контрамитинг грађанима који сваке суботе излазе на протесте незадовољни његовом влашћу.

 

„Срамота је у шта се у Србији претворила посета једног великог државника. Платили су милионе од пара пореских обвезника да скупе оне несрећнике који су морали да дођу, јер су уцењени. Уцењивали су их да ко не дође у Београд не морају да дођу ни на посао у понедељак“, рекао је Илић на конференцији за новинаре. Он је додао да се Вучић додворава свим светским политичарима и да показује како говори и руски и енглески, уместо да у својој земљи говори српски језик чиме би показао бар мало достојанства и поштовања и према држави и према народу чији је председник.

„Београд је био блокиран. Не због доласка Путина него због 1300 аутобуса који су били паркирани по централним градским улицама. Тај народ је држан на зими и на крају је председник Србије молио Патријаха да замоли Путина да се обрати окупљенима, чиме је понизио и Српску православну цркву и светињу пред којом се налазио“, рекао је Илић и додао да „није ни чудо што је Путин отишао тако брзо“.

Он је додао да Нова Србија и национални центар подржавају грађанске протесте и да активно у њима учествују широм Србије и још једном позвао симпатизере и чланове Нове Србије да сви изађу на протесте и на тај начин пруже отпор Вучићевој диктатури.

„ Имао сам прилике да и 5. октобра водим протесте и промене и када сам видео да ни један договор направљен с народом није испоштован , да је криминал уплео прсте у делове државе, одбио сам да будем министар полиције и потпредседник Ђинђићеве Владе. Када сам с Николићем правио договор , ушао сам чиста срца и добрих намера. Али Николић је издао, повукао се и оставио Вучића. Мени су приписивали да сам изашао због фотеље ,а то није истина. Изашао сам само и једино зато што сам видео да Србија креће стрампутицом. Ја сам из народа потекао, мене је народ изнедрио и мени част не дозвољава да народ изневерим. Зато сам једини од свих који су били око Вучића отишао у опозицију чиста образа. Остали не могу, јер су много упетљани у његове игре“, рекао је Илић и додао да подржава све захтеве народа изнете на протестима и да се морају наћи механизми како ће се нека следећа власт обавезати да одговара народу.

Председник Нове Србије је оценио да су Вучић и СНС искористили долазак Путина за почетак изборне кампање за изборе које планирају да распишу.

„Избори једино могу да буду регуларни, ако се направи нека прелазна влада и ако опозиција буде учествовала у организовању и контроли избора. Под овим условима ,са оваквим изборним системом и оваквим бирачким списковима , избори су бесмислени. Полиција и БИА које треба да штите поредак и народ учествују у изборима тако што врше притисак на грађане. И како под тим условима избори могу да буду регуларни. Ми хоћемо коректне и демократске изборе, а не фарсу“, истакао је Илић.

На питање новинара шта мисли о томе што се Чедомир Јовановић „препоручио“ да стане на чело протеста , Илић је казао „да се Чеда и Вучићу препоручује и да не може да седи на две столице- мало тамо, мало овамо“.

„Ово је моменат када мора јасно да се зна ко је с које стране и нема трговине и тога мало је неко за протесте, мало је за Вучића. Када Чеда покаже да је истинска опозиција и да су му намере искрене, онда можемо да причамо о прикључивању протестима“, рекао је Илић.

Pin It

Komentari  

0 # tuterKl 02-03-2019 08:00
Сейчас мобильный есть у каждого! А вы знаете, что возможно скачать приложение Tutu Helper, в котором есть тысячи бесплатных приложений для Android и iOS? Игры по типу покемон Го, Clash Royale и другие доступны абсолютно бесплатно! Детали на сайте https://tutuap.ru: https://tutuap.ru. Скачивайте Tutu Helper и наслаждайтесь свободой выбора!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # Imenjak 23-01-2019 07:48
Pitam se - da li ova persona ima još bilo kakav uticaj na narod? Politika je jedini ljudski nagon koji nikad ne gubi snagu svog destruktivnog dejstva. Veljo 'ponosu' zapadne Srbije! :lol:
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PREMIER

 

Premier baner IR

MATIS

300X125

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes