SUĐENjE ZA TRGOVINU DROGOM: Majci i ćerki osam godina robije, svešteniku i veroučitelju nanogvica

JORDO

U Višem sudu u Čačku okončano suđenje za drogu u kome su bili umešani požeški sveštenik i veroučitelj

ČAČAK – VEĆE Višeg suda u Čačku osudio je Svetlanu Popadić (47) iz Lopaša kod Požege i Nenada Stojanovića iz Valjeva (40) na po pet godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama, dok je Svetlanina ćerka Ana (25), pod istom optužbom, dobila tri godine robije.

 


Dokazima na pretresu utvrđeno je da je ćerka, po majčinom nagovoru, podstrekla nekadašnjeg veroučitelja i crkvenog pojca Zorana Marinkovića (44) da preveze drogu sa Kosmeta u Švajcarsku ili nađe nekoga za taj posao, uz obećanu nagradu od 5.000 evra. Marinković je za taj posao angažovao svojeg poznanika Milana Jordovića (42), sveštenika iz Savinca kod Požege, kojeg je poznavao od ranije. 

Kako je utvrđeno na suđenju, na dogovoru u Požegi Svetlana je popu i pojcu predala „folksvagen pasat” ubedivši ih da da ne mogu biti otkriveni, ni pomoću skenera niti psa tragača, dala im novac za gorivo i obećala da će imati vezu tokom puta i utovara.


To je bio Stojanović koji ih je čekao u Lešku na Kosmetu, odveo do motela „Izvor” u Zvečanu uzeo ima kola i otišao u nepoznatom pravcu, vrativši se posle nekoliko sati. Dao im je ključeve i rekao da je roba ubačena u bunker. Trebalo je da se vide posle nekoliko dana, kako bi on preuzeo drogu. Iste večeri, međutim, a to je bio 27. februar prošle godine, policija je u Mrčajevcima zaustavila popa koji je vozio „pasat” i njegovog saputnika, i u bunkeru u podu vozila, ispod sedišta, pronašla 52 paketa marihuane, ukupne težine 24.172 grama.

Nekoliko dana pošto su uhapšeni, Jordović i njegov sugrađanin, Marinković potpisali su sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku nagodbu, po kojoj će, umesto zatvorske kazne za šverc droge, obojica godinu dana nositi nanogvicu. 

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes