САВЕТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ: ДА ЛИ МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ ЛИЧНО УЧЕСТВУЈЕ У КОРУПЦИЈИ У РЕСОРНОМ МИНИСТАРСТВУ?

Štampa

Radovic Nedimovic

Саопштење Савета за пољопривреду Српског покрета Двери поводом беспризорног и свакодневног покушаја режима да што мање грађана дође на велики свеопшти народни протест који је заказан за суботу 13. априла у 15 часова испред Скупштине Републике Србије

Посебно вербално, ментално и медијско насиље режим покушава да изврши над незадовољним пољопривредним произвођачима, а посебно произвођачима малина. У овој својој мисији употребили су све своје капацитете, а посебно све режимске медије, како електронске, тако и писане, државне службенике, чиновнике и врбоване представнике удружења малинара.

 

 Сматрамо да по овом озбиљном питању представници режима се свакодневно, бесомучно оглашавају, у суштини ту су да створе привид и опсену да је дошло до некаквог решења, што би за последицу  требало да има анестезирање и умирење незадовољних малинара. Такође, сматрамо да министар Недимовић и наводни представник Асоцијације малинара, Добривоје Радовић, су људи без кредибилитета, ауторитета и легитимитета да било шта на ову тему одлучују и спроводе.

Уместо што замајавају и манипулишу незадовољним пољопривредним произвођачима, сматрамо да би министар Недимовић требало да одговори на нека од следећих питања:

  1. Да ли је упознат и да ли лично учествује у криминалу и корупцији у Управи за аграрна плаћања свог ресорног министарства?
  2. Да ли је министар Недимовић један од агената страног интереса када је у питању генетски модификована храна и какве су његове везе са Монсантом и Бајером?
  3. Колики је његов удео у дилу са Арапима?
  4. Хоће ли режимске репресивне службе подједнако контролисати стране хладњачаре и Драгана Ј. Вучићевића, као што ће то радити у случају антирежимских откупљивача и хладњачара?

А за Добривоја Радовића сматрамо да би био одлична тема једне озбиљне истраге, а не неко ко предводи и преговара у име малинара Србије. И за њега такође имамо пар питања:

  1. Како је могуће да за свега пар година хладњача којом је он руководио, која је коштала око милион евра и плаћена новцем пореских обвезника ове државе, оде у стечај са огромним дуговима, а притом за све то нико не одговара?
  2. Колико је новца удружење „Малинар“ из Прилика, где је Добривоје Радовић повезано лице, добило у задњих пар година из буџета локалне самоуправе општине Ивањица?
  3. Да ли је Добривоје Радовић врбован заједно са Драгишом Терзићем из Ариља од стране политичке мафије ове земље да свесно обесмишљава борбу за цену малине?
  4. Да ли је случајно да уочи сваког протеста незадовољних произвођача малина баш он, Добривоје Радовић, води преговоре у име свих произвођача малина са Владом Републике Србије?
  5. Где је завршио новац од више хиљада људи од којих је тражено да плате по 400 динара за наводни захтев за донацију минералног ђубрива?

Нама у Српском покрету Двери је потпуно јасно да Александру Вучићу и актуелном режиму нису потребни јаки и економски независни пољопривредни произвођачи већ српски сељаци као јефтина радна снага коју Александар Вучић свакодневно нуди као робље својим страним пријатељима што за последицу има лично и режимско богаћење, а са друге стране потпуно урушавање српског села.

Савет за пољопривреду Српског покрета Двери