Nižu se zahtevi meštana za hitne sanacije puteva

Pridvorica Devići

Meštani MZ Devići, juče su se okupili u sali OŠ Nedeljko Košanin i dodržali zbor, na kom je dogovoreno da će predsedniku opštine Ivanjica Zoranu Lazoviću uputiti molbu za sastanak.

Zbor Devići 1Povod su naravno loši lokalni putevi na području čitave mesne zajednice Devići.Pored lošeg satanja putnog pravca Pridvorica – Devići tu su i makadamski i nekategorisani putevi do zaselaka, do kojih na većini godinama nisu rađene nikakve popravke, a posle obilnih kiša od pre nekoliko dana  stanje je nikada gore.

Meštani se bave, poljoprivredom i stočarstvom, a naravno većina domaćinstava uzgaja maline.

Meštani Devića kažu da će zatražiti hitanu sanaciju najlošijih puteva i pre sveha tačne rokove kada će se sa radovima početi.

Put Pridvorica – Devići jedan je od prvih koji su u Ivanjici asfaltirani, ali nakon toga ozbiljnojih sanacija nije bilo. Da je taj putni pravac u katastrofalnom stanju očigleno je i svima jasno, pa su pored brojnih obećanja od strane čelnika Lokalne samouprave, o početku radova, nedavno iz Lučana usledila i obećanja od ministarke Zorane Mihailović.

Projekat za rekonstrukciju puta Pridvorica – Devići vredan je oko 300 miliona dinara, a predviđen je put u punoj širini za dve saobraćajne trake.Međutim postavlja se pitanje koliko je zaista potrebna takva investicija?Možda su umesto toga bile dovoljne redovne popravke ovog puta i dobro održavanje….Jer Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
View on YouTube

 

 

Pin It
Komentari  
0 # Kojim putem dalje 23-05-2019 08:08
Svaka čast braćo poljoprivrednici. Svi naši putevi vode u selo.
Tako treba, budi se seljačka svest. Aii zato mi iz grada najebasmo, stiže nas božija kazna. Sanjali smo sretne penzionerske dane bez motike u rukama i bolova u krstima. Kad ono ćorak. Nema više umešeno i obešeno.Nema više džaba lečenja. Dece sve manje imamo jer odoše, drva i primanja sve tanja. Firme ugasite investicija niotkud tako da se polako vrećamo i seljačku Srbiju. Dobro ovo Klintonovi odradiše. Uostalom to nam je sudbina, ali to valja makar da sačuvamo biološki narod.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes