Nižu se zahtevi meštana za hitne sanacije puteva

Štampa

Pridvorica Devići

Meštani MZ Devići, juče su se okupili u sali OŠ Nedeljko Košanin i dodržali zbor, na kom je dogovoreno da će predsedniku opštine Ivanjica Zoranu Lazoviću uputiti molbu za sastanak.

Zbor Devići 1Povod su naravno loši lokalni putevi na području čitave mesne zajednice Devići.Pored lošeg satanja putnog pravca Pridvorica – Devići tu su i makadamski i nekategorisani putevi do zaselaka, do kojih na većini godinama nisu rađene nikakve popravke, a posle obilnih kiša od pre nekoliko dana  stanje je nikada gore.

Meštani se bave, poljoprivredom i stočarstvom, a naravno većina domaćinstava uzgaja maline.

Meštani Devića kažu da će zatražiti hitanu sanaciju najlošijih puteva i pre sveha tačne rokove kada će se sa radovima početi.

Put Pridvorica – Devići jedan je od prvih koji su u Ivanjici asfaltirani, ali nakon toga ozbiljnojih sanacija nije bilo. Da je taj putni pravac u katastrofalnom stanju očigleno je i svima jasno, pa su pored brojnih obećanja od strane čelnika Lokalne samouprave, o početku radova, nedavno iz Lučana usledila i obećanja od ministarke Zorane Mihailović.

Projekat za rekonstrukciju puta Pridvorica – Devići vredan je oko 300 miliona dinara, a predviđen je put u punoj širini za dve saobraćajne trake.Međutim postavlja se pitanje koliko je zaista potrebna takva investicija?Možda su umesto toga bile dovoljne redovne popravke ovog puta i dobro održavanje….Jer Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
View on YouTube