24. „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“

Dvojnicari najava 2019

U organizaciji Doma kulture Ivanjica, Mesne zajednice Kušići i OŠ “Major Ilić” iz Kušića, 23.juna 2019. godine na Javoru (MZ Kušići) kod Ivanjice održaće se 24. „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“ .

 

Na planinu Javor svake godine u nedelju pred Vidovdan dolaze svirači dvojnica i starih instrumenata iz svih krajeva Srbije kako bi pokazali svoje umeće a takmičar koji tri puta za redom osvoji prvo mesto stiče zvanje „majstor dvojnica“. Ovo je jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji a njen cilj je očuvanje tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva i kulturološkog identiteta.

Dvojnicari najava 2 2019Manifestacija je takmičarskog karaktera a nagrade su pehar za prvo mesto na dvojnicama u kategoriji mlađih i starijih dvojničara i pehar za prvo mesto na starim instrumentima u kategoriji mlađih i starijih izvođača. Ostale nagrade su u vidu diploma i zahvalnica, a svake godine stručni žiri dodeli i posebne nagrade za mlade talente,perspektivne mlade izvođače, najmlađe tkmičare i druge.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Ivanjica a manifestaciju finansijski podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Pozivaju se svi zainteresovani za učešće na „Javorskom saboru dvojničara i starih instrumenata Srbije“, da se prijave najkasnije do 21. juna, Domu kulture u Ivanjici, telefon: 032-661-087 , kontakt osoba Hadži Snežana Zlatić. Prijave možete poslati i mejlom na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pin It

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PREMIER

 

Premier baner IR

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes