ОТВОРЕН КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НА ЗЛАТИБОРУ (ВИДЕО)

18760011

Oрганизација културних дешавања oд овог лета биће знатно олакшана јер je у функцију пуштeна нова зграда Културног центра. После две и по године градње у пуном сјају засијао је мултифункционални објекат који су заједничким снагама градили Општина Чајетина, Туристичка организација Златибор и Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

 

Културни центар – савремени мултифункционални објекат површине 1.925 квадрата који располаже са низом сала и садржаја потребних Златибору данас је угледао светлост дана.  Објекат су, свечаним пресецањем врпце, отворили министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

„Ретке су прилике да се у унутрашњости отварају овакви објекти. Ми имамо ту срећу да ћемо ове године отворити неколико вредних капиталних објеката. Захвајуљући Министарству трговине, туризма и телекомуникација, захваљујући разумевању министра Расима Љајића, ми смо успели да овај пројекат, након две и по године реализујемо. Имамо срећу да је овај вишенаменски објекат угледа светлост дана, јер то је недостајало туристичкој понуди Златибора“,

истакао је Стаматовић. Том приликом лично се захвалио министру Расиму Љајићу, истакавши да је он један од ретких министара у Влади који је препознао потенцијале Златибора, није се бавио политиком, већ искључиво струком, и који је дао велику подршку не само овом већ и другим пројектима.

„Влада је препознала Златибор као једну од најважнијих туристичких дестинација у земљи, не само сада већ са перспективом даљег развоја. За ту позицију се Златибор сам изборио. Са друге стране, ово је један од ретких пројеката у последњих пет година који смо као Министарство и Влада финансирали, а да смо дали мање средстава него што су дале локалне самоуправе или локалне туристичке дестинације. Наша је жеља да имамо што више таквих пројеката широм Србије, јер ако локалне самоуправе издвоје значајан део средстава значи да је тај пројекат заиста у функцији развоја туризма на тој територији. Никакве дилеме нисмо имали када је овај пројекат био у питању, од самог његовог почетка. Ово је нешто што је недостајало Златибору, али и читавом овом крају. На оав јанчин обогаћујемо туристичку понуду Златибора. Она постије разноврснија, садржајнија, и верујем да ће ово без икакве сумње привући нове туристе из зуемље и иностранства“,

рекао је министар Љајић. Захвалност је, од стране председника општине Чајетина, упућена и његовом заменику Арсену Ђурићу, који је ову идеју спровео у дело, и две и по године одговорно радио на овом пројекту, чија је укупна вредност  227.000.000,00 динара, од чега је Министарство уложило 45.000.000,00 динара, а 182.000.000,00 динара су уложена средства Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор.

Културни центар је објекат који је урађен по највишим европским и светским стандардима. Са новим галеријским простором, библиотеком, великом биоскопско-позоришном двораном и неколико мањих конференцијских сала, постаће дом бројним изложбама, уметничким колонијама, фестивалима, тако да ће и мештани и гости Златибора  моћи да уживају у новим садржајима, захваљујући којима ће, уз све остале пратеће, ова планина ући у ред светских туристичких дестинација.


View on YouTube

Pin It
Komentari  
0 # Vidovdanska petka 28-06-2019 09:53
Danas je veliki praznik gungula u čaršiji.U centu se već mesecima rekonstuiše 2000m2 kaldrme. Nema radnika, samo valjak sitno melje da ispuni političke želje. Digla se bela krečna rizla, vetrić ravnomerno raznosi prašinu uz ulici. Narod beži, mladi pametni,jer su školovaniji, na usta navukli higijenske zaštitne maske pa eleganzno preskaču gomile materijela, pakete sa ivičnjacima, neki stariji sa štakama psuje i pominje vlast. Pekarka zatvorila vrata da joj prašine ne ulazi u pekaru i tako.Taksista se zaglavio, ni napred ni nazad. Kolona auta ni broja im se ne zna, sve audi, merdža, zakovali. Mlade mame sa bebicama u naručju i podigmitim kolicima zaobilaze javne radovei idu kroz prolaz u onu drugu ulicu ali i tamo auta pogrešno parkiranih pa nastao opšti haos. Jedan rmpalija u žutom prsliki izveštava, verovatno gazdu, da on ništa ne može jer je opšte pometenje i ne zna kako da počne rešavanje. Jedna stara baka se krti i kaže - e ovo nije bilo ni kod TITE.
Stretan Vidovdan
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes