Еко камп на Голији

Eko kamp

Локална Канцеларија за младе општине Ивањица у сарадњи са  Одредом извиђача „Ратко Софијанић“ већ девету годину заредом организује „Еко камп“.

 

Први „Еко камп“ организован је 2011. године у Ивањици на којем су присуствовали извиђачи и сарадници Канцеларија за младе из Србије, док је наредне 2012. године добио и међународни карактер, где смо угостили 30 младих извиђача из Версаја (Француска). Кампови 2013., 2014., 2015., у 2016. године реализовани су у Кушићима, а од 2017. па до данас Еко камп реализујемо на Голији, на простору, који је осмишљен и изграђен по свим стандардима камповања. 

Ове године камп ће по трећи пут бити  реализован на планини Голија - Дајићко брдо у новоизграђеном "Омладинском кампу". Камп на планини Голија обухвата простор од 19.4 ара на ком се налази новоизграђени објекат површине 67 метара квадратних који садржи тоалете, купатила, кухињу и неколико вишенаменских просторија. Двориште кампа уређено је кроз постављање полигона за вежбање, Авантура парка, Кућице на дрвету, Амфитеатра за предавања у природи и справа у виду љуљашки, клацкалица, клупа итд. У оквиру дворишта налази се и кампинг простор који је кључни за реализацију овог Еко кампа. 

Циљ ове акције-кампа јесте промоција волонтеризма и активизма младих, изласка у природу, здравих стилова живота,  важности заштите животне средине, здраве околине, здравља и афирмисање планине Голија као великог туристичког потенцијала који ћемо постићи реализацијом бројних активности различитог карактера. У оквиру „Еко кампа“ биће реализован низ активности едукативног карактера кроз које ће бити обухваћене теме животне средине, парка природе, здравља, рекреације, као и исхране младих. Део кампа ће бити посвећен упознавању и провери извиђачких вештина, вештарства и знања активности везаних за програм извиђача, као и општег знања о екологији. На кампу ће учешће узети и “Служба за деловање у ванредним ситуацијама” општине Ивањица, као део Канцеларије за младе, кроз организацију активности везаних за безбедност и преживљавање у природи, алпинизму. Поред наведених активности, учесници ће моћи да уживају у спорту, играма без граница, друштвено корисним активностима и културно забавном програму, радионицама о авиомоделарству, као и провери њихове орјентације у простору кроз учешће у активности под називом “Орјентиринг”. Учесницима ће кроз реализацију активности бити представљен и Прогам "Млади у природи", који Канцеларија спроводи кроз редовне активности и на тај начин младе одваја од свакодневице и окреће лепоти живота у природи. Млади ће се такође окушати у изградњи нових садржаја на Кампу и ревитализацији постојећих. На кампу ће присуствовати: волонтери локалних Канцеларија за младе из региона и широм Србије, планинке и извиђачи, као и сарадници Канцеларије за младе општина Ивањица. 

Ово је прилика за све учеснике да стекну нова познанства и знања.

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes