Borac Čačak ISTUPIO iz lige, nema dovoljno igrača!

Štampa

borac cacak

Postavljanje reflektora i novih terena je sjajna stvar koja se u poslednje vreme događa u srpskom fudbalu, ali to i dalje ne znači da su problemi prošlost. Posebno ne finansijski.


Upravo iz tog razloga, Borac Čačak je morao da istupi iz Prve lige Srbije za sezonu 2019/20, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

"Zbog loše finansijske situacije i nemogućnosti da ispoštuje zahteve iz Pravilnika o takmičenju u pogledu broja profesionalnih igrača, Borac iz Čačka je istupio iz Prve lige Srbije".

Odlukom Izvršnog odbora zameniće ga Novi Pazar, koji je po učinku na terenu trebalo da ispadne u trećeligaški rang.


"Ne sumnjamo da je IO FSS doneo pravu odluku i potrudićemo se da opravdamo poverenje. Oformićemo dobar tim, imamo odličnu i infastrukturu, a cilj je dalja stabilizacija kluba", rekao je generalni sekretar Pazaraca Fikret Međedović, a prenosi Tanjug.

Prva liga Srbije kreće u subotu, 3. avgusta, a Novi Pazar će u prvom kolu igrati u Beogradu protiv Sinđelića.

Po saznanjima lista "Danas", FK Borac duguje 32.000.000 dinara za plate igračima i trenerima, a u tekstu objavljenom u ponedeljak, 29. jula 2019, navodi se da je u međuvremenu FK Provo iz istoimenog naselja u Vladimircima kod Šapca promenio ime u Borac 1926 i registrovao se na istoj adresi na kojoj još uvek zvanično stanuje čačanski Borac?!

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica, naglasio je u izjavi za "Danas" da se pribojava da bi Borac mogla da zadesi ista sudbina kao Jagodinu, po kojoj klub neće isplatiti dugovanja prema igračima, ali će nastaviti da prima novac od budućih transfera fudbalera.


"Plašimo se da se sve ovo radi samo da igrači ne bi mogli da naplate svoja dugovanja i učinićemo sve što je u našoj moći da zaštitimo fudbalere", 

Priča je svakako tužna, a videćemo šta će se dalje dešavati sa finalistom Kupa Srbije iz 2012. godine (poraz od Crvene zvezde u Kruševcu 0:2