BRUKA! PRESELA IM EKSKURZIJA U ITALIJI: Direktor đake vodio u šoping! Za 7 dana obišli 3 tržna centra

1995083 0812 shutter ls

Bočice: Učenici trećeg razreda Gimnazije u Ivanjici obilazili radnje, ali i parfimeriju u San Marinu, u kojoj ih je prvi čovek škole Duško Parezanović ubeđivao da kupuju parfeme

Direktor ivanjičke gimnazije Duško Parezanović tokom sedmodnevne ekskurzije po severnoj Italiji, od 15. do 21. septembra, vodio je učenike trećeg razreda u čak tri tržna centra i jednu parfimeriju, pa su deca više vremena provela u šopingu nego u razgledanju gradova, za šta su njihovi roditelji dali novac.

Ovo za Kurir tvrdi jedan od roditelja učenika čije ime je poznato redakciji Kurira, a koji je želeo da ostane anoniman zbog straha od odmazde direktora nad njihovim detetom.

Za razgledanje dva sata

Najgore od svega je što je Parezanović u San Marinu đake odveo u jednu parfimeriju i ubeđivao ih da kupuju parfeme radi lične koristi, tvrdi roditelj i nastavlja:
- Zašto đaci za sedam dana moraju da svraćaju u tri tržna centra? Bili su u „Palmanovi“ kod Trsta i u tržnim centrima kod Firence i Riminija. Deca su imala samo po dva sata za razgledanje Trsta i Firence, a isto toliko su proveli u tržnim centrima. Problem je što se direktor Parezanović predstavljao kao vođa puta i o svemu odlučivao - kad će se ići i gde i koliko će se ostati. Vodičima je čak upadao u reč dok su pričali o destinaciji. Deca su se bunila, ali on se pravio blesav - kaže sagovornik Kurira i dodaje da Parezanović već 11 godina učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda vodi na ekskurzije i svuda ima neke dilove s trgovcima.

1995085 0804 ff

ŠOPING U PARFIMERIJI... DIREKTOR DUŠKO PAREZANOVIĆFOTO: SCREENSHOT

- Deca su u San Marinu po njegovoj direktivi posetila jednu parfimeriju, a on ih je ubeđivao da kupe parfeme i nakit kao da je to njegova radnja. Pošto je parfimerija mala, naredio je da je deca iz dva autobusa posete u razmaku od pola sata, kako bi svi mogli na miru da kupuju. Kada su deca otišla s vodičima u obilazak grada, direktor je ostao da pokupi proviziju, koju dobija od vlasnika parfimerije u vidu pune torbe parfema, što dokazuju i fotografije - kaže sagovornik Kurira.

Traje godinama

Prema tvrdnjama roditelja, bahatost direktora Parezanovića traje godinama, a jedan od njegovih hirova je i da u hotelima ne bude smešten na spratu na kom su deca da ga ne bi uznemiravala.
- On 11 godina vodi decu drugog razreda u Grčku, trećeg razreda u Italiju i četvrtog u Budimpeštu i tako radi, ali pošto je veoma moćan u gradu, roditelji se boje da prijave njegovo ponašanje da ne bi napravili problem deci u školi. Kruže priče i da uzima novac od dečjih gratisa, profesorskih dnevnica, naplaćuje ocene, upisuje decu u školu za određenu svotu novca. To je javna tajna, ali se građani Ivanjice plaše da ga prijave jer važi za snalažljivog čoveka, koji ima mnogo veza sa lokalnim vlastima - kaže uznemireni roditelj.

Direktor Parezanović
NEGIRA OPTUŽBE


Direktor Duško Parezanović negirao je sve navode roditelja tvrdeći da je ekskurzija besprekorno organizovana.
- Nijedna satnica nije promenjena. U „Palmanovi“ ostali smo duže jer smo čekali drugi autobus. Da li je neko svraćao u parfimeriju u San Marinu, to je njegova slobodna volja, a ako je neko rekao da sam dobio parfeme, to je bruka i sramota - kaže Parezanović i dodaje da nije uzimao nikakav novac od učeničkih gratis putovanja i za upis đaka u Gimnaziju.

Izvor:Kurir

Pin It
Komentari  
+6 # Goca 26-09-2019 20:15
Zelim da pozdravim sve učesnike komentara...i pozitivnih i negativnih! Ja apsolutno nemam nista sa ovom ekskurzijom i tekstom u Kuriru! Istina će izaći na videlo! Zamoliću vas da me ne vredjate, jer, verujte kada se sazna istina, obratiću se nadležnim organima za to! Ja, Gordana Miličević, ne mrzim nikoga, ne umem to, zato, sve vas volim! Zelim vam lepe snove i laku noć! ❣
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+4 # Profesorka 26-09-2019 19:58
Svi odlicno znamo da je direktor skole poznat po uzimanju novca za razne usluge. Jedna njegova recenica je 50e zato, ne folirajte se svi i ne napadajte zenu koja nema nista sa ovom pricom. Inace znam da je od te zene trazio mito da joj povede dete na ekskurziju i ne razumem zasto ona to ne objavi. Za Kurir nije dala izjavu doticna gospodja, vec jedan doticni gospodin koji nema hrabrosti da se predstavi.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+7 # Majka 26-09-2019 17:55
Ovo je nepravda ucinjena prema Gordani Miličevic...Pravda postoji i bice na njenoj strani
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+5 # Majka 26-09-2019 17:49
Ja sam bila na stanici. Nije tacno da su reagovali organi vlasti. Licno oni su joj rekli da prijavi u SUD. Direktor joj nije dozvolio da udje u autobus da ne bi videla slobodna mesta. Urlao je na vozace da brzo zatvore vrata. Ja se izvinjavam Gordani ali moram da kazem da mi je bas bilo zao. Kuriru je pisao roditelj deteta treceg razreda gimnazije i zasto napadate zenu koja nema kome nije pomogla u ovom gradu i cini sva dobra za nasu decu? Ja se njoj divim sta ona prezivljava ali nadam se da ce se sve saznati. Ne znam samo kako ce direktor izaci Gordani na oci!!! Ma sramota bre!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+6 # Roditeljka 26-09-2019 17:44
I ja sam roditelj, bila sam prisutna na autobuskoj stanici i stajala na metar udaljena od Goce o direktora. Čula sam da ga je lepo zamolila da pozove vlasnila Vip tursa iz Niša, koji je rekao da ne postoji problem da njeno dete ide na ekskurziju, na šta je direktor ljutito i drsko tri puta viknuo na nju NEĆU NEĆU NEĆU! Rekla mu je da će ga pozvati ona, na šta joj je on pripretio i rekao SAMO PROBAJ i sklonio se. Što se tiče teksta u Kuriru svi znamo da to nije pisala Gordana i da naravno direktor spašava sebe preko nje. VELIKA SRAMOTA! A ovok ženi svaka čast, a verujem da će pravda biti zadovoljena jer je napadate ni krivu ni dužnu!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+10 # Odgovor dragoj Sneži 24-09-2019 15:37
Pa draga Snežo dotična majka je junak u ovakvim vremenima. Ona je majka lavuca. Ona ruši zidove ćutanja i razbija najmizerniji stupanj oportunizma. Ona više neće da ćuti na sve nepravde koje su je snašle.Ona je majka heroj. Ona se bori za svoje dete.Ona je prva osoba koja je javno ukazala na bruku i zlouptrabu položaja,ovo čaršija priča godinama.Ona je srpska Jovanaka Orleanka.Ona je dika svog deteta.Da je više takvih majki srbija bi bila na boljem putu i imala izvesniju budućnost.Ovo je samo početak otkrivanja svih Ivanjičkih zloupotreba položaja.Slažem se da ispekcija ne radi svoj posao. Ali i tome dolazi kraj.Posle izbora će biti totalno čišćenje državne službe. Moramo svi koji su u ovom ludom vremenu izgibili mir, dostojanstvo,strpljnje,posao promeniti svoj pogled na život i shvatiti da se za taj život moramo boriti. Ništa nam neće moja Snežo pasti sa Neba.Ne kuka narod što je malo on kuka što nije pravo.Tako da je ovo što se radi dno dna, ali ne može ovo trajati do veka.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-12 # Mile sa Morave 23-09-2019 20:56
Goco, sto ti je ovo trebalo. Znamo se.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-6 # Lučka reka 24-09-2019 12:58
Trebao je bar prof. Marković da dotičnoj gospođi kupi poklon, sve bi bilo u redu.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-9 # Roditelj 24-09-2019 12:30
Gospođa Goco, šta si ti očekivala, poklon, na to si naučila.
Nema. Ja bih ti možda dao.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-7 # Autobuska stanica 2 23-09-2019 20:17
Госпођа је била дрска и претећим тоном пред свима нама (родитељима и ученицима) обратила се директору, рекавши да ће она ово пренети новинарима. Госпођа која је љута, пријавила је дете за екскурзију у суботу 7.8.2019. године, назвавши одељењског старешину да жели да путује у недељу. Сви смо ми родитељи плаћали ову екскурзију од јануара на рате. Како може да иде неко ко није ни платио (а претходно је ученик одељењском старешини рекао да одустаје).
Gospođo, mora da se radi i zaradi.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-4 # Autobuska stanica 23-09-2019 20:16
За Госпођу која се на Фејзбуку хвали да је храбра, и да је она ово послала:
Био сам присутан када је дотична госпођа, која је ово писала Куриру, дошла љута на Аутобуску станицу у недељу 8.9.2019. године са сином у 21.40 (ученици IV пошли су на Екскурзију у 22 часа) и покушала да ученика смести у аутобус. Била је више него дрска према возацима, који су јој објаснили да он није на списку путника и да нема ни једно слободно место у аутобусу. Оове наводе могу Вам потврдити и 2 службеника Полицијске станице у Ивањици који су вршили контролу аутобуса и који су и сами покушали да јој исто објасне.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-9 # Majka učenice 23-09-2019 16:08
Mojea ćerka je putovala i prezadovoljna je.
Da budemo iskreni naša deca da nije ekskurzije NIKADA NE BI NI IMALA PASOŠ. Nasa su deca razmažena. Kaže moja ćerka da neke drugarice ne vole italijanske paste (možda hoće u Italiji ćevape).
Dete je oduševljeno. Deca su bila u hotelu sa 4 zvezde, a ostali gosti hotela: Nemci, Englezi i Francuzi.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # Cisa Mica 23-09-2019 17:27
Draga Mama,
Pa ti već postala Europejka koja noćijeva u istom Hostelu sa pet zvezdica kao Nemci, Englezi, Fracuzi a oni Turci, Grci, Papuanci i ostali su prenoćili pod zvezdanim nebom Venecijanskog zanosa.
O Bela ćao, Bela ćao !!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+2 # Stan 23-09-2019 13:51
Mileta da vrati stan na vidiku koji je oteo. Stan da se da u solidarno stanovanje zašta je bio i namenjen. On ga uzeo kao kadrovski. Ej Mileta kadar.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+2 # Aj čik 23-09-2019 13:50
Nek neko stisne petlju da se kandiduje odma će ga direktor izbaciti sa posla. Mileta je tako izbacio učiteljicu koja mu je bila protivkandidat. Učlanila se u SNS i oni je nagovorili da se kandiduje pa je izdali. Tako stranka jede svoju decu.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+4 # Sveznana 23-09-2019 13:47
Rešio SNS da se pokaže pa da postavi svog direktora. Vidiš kako kurir radi. Šta mu kaže SNS. Skolu je valjao znači neko je drugi namračio da ga smeni.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-3 # Crnjevo 23-09-2019 16:09
Jakih li novina.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+6 # Dr. Parezanović 23-09-2019 13:14
Gospsodin direktor i doktor učiteljskog fakulteta u užicu je veoma sposoban čovek. On se dobro uklepa u danjašnje trendove neoliberalizma. Uči decu da budu konzumeti falš robe. parfema, telefona, kompjutera krpica itd. Tako da je sve ok.
E sad što roditelji nemaju kintu da zadovaolje želje dece to je durga stavr. Nija za to drtektor kriv.Ali neka deca uče. Lova će doći sama po sebi. Neko će biti ušešan sportista, neko prelepa starleta, neko uspešan trgovac građom, neko će kupiti diplomu,neko školovan menađer. A ovi koji shvataki život ozbiljno? E oni kupuju kartu na autobuskoj stanici u jednom smeru. :sad:
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-9 # Radica 23-09-2019 21:00
Sta napisa, kukala ti majka. Ovo je nivo drugaka. Ako mislis da se znas da posaljes komentar, da si dasa. Nisi.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-2 # Mojoj dragoj Radici 24-09-2019 10:00
Rado dušo, pišem kao što govorim narodski. Narod ovo razumije tako da mi nijesmo modernisti i drgosrbijanci, pa da znamo što je oskej, ćao, super, genijalno, fenomenalno, virtualno, klerikalno, personalno i tako dalje. Tačno da je nivo seljaka statistički veliki i gledano učiteljski prosijek obrazovanja u ovoj kasabi je to, nivo drugog osnovne šlole. Taki su nam i učitelji provesori, sa kupljenim diplomama.Taka nam je i administracija što radu po cankelarijama a i država.A to oko slanja kometara za cijenjeni kometatorlik nekako i naučih dok mi se balja telila.Nisam moja draga Radice dasa,dase su na vlasti.Oni govoru onako kulturno, đesi,vođe, nođe, tuj, kava, sjekira, ćepanica, i ono po naški.A ono ako neko slovo ispane šta ću ja.Pa draga Radice, znaš i sama, djesi se i u Đevojke dijete pa štaš, rodilo se valja ga zaljuljati. Molim te da ti Rado zlato moje turiš one inepukcijske znake, zareze, točke, navode usklike tamo đe treba. Pa da sutra u kaviću popijamo po jenu gorči kavu.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-6 # Prilike Sneža 24-09-2019 12:33
Majka koja je ovo prijavila, voli takve. Njoj se javi. Takvi sto pokradoše našu šumu, dođoče nam glave. Niste ti kriv, kriva je inspekcija što ne radi svoj posao. Ali polako, dolazi sve na svoje.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes