Održana je 21.sednica SO Ivanjica.

Osamnaesta sednica

 Na dnevnom redu se prvobitno našlo sedam tačaka, ali je došlo do određenih dopuna i to od strane odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu.

 

Dnevni red je dopunjen sa dve tačke, reč je o predlogu odluke o pokretanju inicijative za ispravku pogrešno upisanih naziva naseljenih mesta i odluka o izmeni Odluke o obavljanju komunalne delatnosti snabdevanjem vodom za piće javnim vodovodom Prilike. Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu opštine Ivanjica za prvih šest meseci tekuće godine podneo je Slobodan Popović, a odbornici su podržali isti, Dragovan Milinković  šef odborničke grupe SPS-a je insistirao na izveštaju zaključno sa današnjim danom, a Popović je skupštini dostavio neophodne parametre.  Podržana je izmena i dopuna programa poslovanja JKP Duboko Užice za tekuću godinu, dok se takođe i razmatrao izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programaposlsovanja JKP Duboko za period od 01.januara do 30.juna. Emilija Peruničić dosadašnja direktorka Biblioteke Svetislav Vulović dobila je poverenje odbornika za mandatni period na još četiri godine. Razmatrani su i usvojeni predlozi odluka o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Ivanjica putem neposredne javne pogodbe za brojeve 464-20/2019-01 i za parcelu 464-21/2019-0, gde su takođe formiranei komisije za sprovođenje postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine opštine Ivanjica neposrednom pogodbom.

Skupštinsko zasedanje je u velikoj meri obilovalo podnošenjem izveštaja od strane izvestilaca po tačkama, odbornici su se izjašnjavali bez značajnijeg vođenja polemike za skupštinskomgovornicom, ali je na kraju predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović podneo izveštaj o dosadašnjem radu. U toku zasedanja predsednik skupštine Aleksandar Tripković je upoznao odbornike sa katastrofalnim stanjem u kojem se nalazi reka Moravica, on je takođe najavio i pokretanje inicijative za regulacijom fekalne kanalizacije.

Sa ovog zasedanja koje je trajalo sat i po, poslata je i poruka da ukoliko želimo da zaštitimo životnu sredinu da moramo biti savesniji i da ukoliko očekujemo pomoć i ministarstva i evropskih fondova da su nam neophodni projekti.View on YouTube

Pin It
Komentari  
0 # Trla baba lan 24-09-2019 15:53
Joj TITO, jesi bio bravar, ali se narod zaposlio, nahranio, dom nam stvroio,škole otvrio puni kasu ostavio. Ali Tito ovi sve uništiše narod propade. Mladi odoše, Murte uzjahaše a Kurte se ponovo spremaju da zajašu kad ovi sjašu.Narodu kičmu slomiše.Ništa moj Tito ne stvoriše. Ni jednu firmu ne otvoriše. Još gore sve živo zatvoriše.
Tako da dragi moj Tito zaboraviše tvoj lik i delo.
Ai Bog dragi Tito od nas digao ruke, iako svako jutro zvone crkvena zvana i pozivaju narod na sabornost, ali to niko ne čuje.Ništa, tuga čemer i jad prekrio ovu duhovnu pustaru.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # Djoksi 25-09-2019 05:20
Uh,kuku meni sa tobom i Titom. Lako jeTitu bilo stvarati drzavu sa omladinomkoja je odrasla u kraljevini. Problem je u tome sto danas imamo Titovu omladinu i oovo je rezultat njegove vladavine, na zalost!!!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # Car i Kralj TITO 25-09-2019 08:01
Djoksi, Tito je najimpozantnija ličnost 20-og veka.Ispred te političke i harizmatske gromade su bili samo Čerčil i De Gol. To ne tvrdim ja već ozbilnji svetski istoričari.Tito osnivač nesvrstanih, tvorac radničkog samoupravljnja. Tvrorac globalne stabilnosti u bipolarnom ratu oko prevlasti istoka i zapada. Tačnoje balans između Komunizma i kapitalitma.Znam tebe interesuje kraljvina.Kraljeve smo stvorili na silu. Od nepismenih Obrenovića i Karađorđevića na mitu o Velikom Nemanji.Kraljevina nije mogla da opstane,u nepismenoj seljačkoj Srbiji.Drugo su Kraljevine od Jpana , Švetske Britanije traju u kontinuitetu više od 1000 godina To ima smisla. Našu kraljvinu istorija,odnosno život nije potvrdio.Kralevina Jugoslavija je bila silovanje ostalih naroda. Ne može se kraljevina stvarati u 19 i 20 veku od nedozrelih naroda. To su politički postulati.Ali ajmo mi o genijalnom Titu. Pedeset gorina mira. U 60-im rast BDP ravan rastu Japana.Tito izveo narod iz vaški, seljastvo preobrazio u radnike.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Dodaj komentar


PREMIER

 

Premier baner IR

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes