Održana je 21.sednica SO Ivanjica.

Štampa

Osamnaesta sednica

 Na dnevnom redu se prvobitno našlo sedam tačaka, ali je došlo do određenih dopuna i to od strane odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu.

 

Dnevni red je dopunjen sa dve tačke, reč je o predlogu odluke o pokretanju inicijative za ispravku pogrešno upisanih naziva naseljenih mesta i odluka o izmeni Odluke o obavljanju komunalne delatnosti snabdevanjem vodom za piće javnim vodovodom Prilike. Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu opštine Ivanjica za prvih šest meseci tekuće godine podneo je Slobodan Popović, a odbornici su podržali isti, Dragovan Milinković  šef odborničke grupe SPS-a je insistirao na izveštaju zaključno sa današnjim danom, a Popović je skupštini dostavio neophodne parametre.  Podržana je izmena i dopuna programa poslovanja JKP Duboko Užice za tekuću godinu, dok se takođe i razmatrao izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programaposlsovanja JKP Duboko za period od 01.januara do 30.juna. Emilija Peruničić dosadašnja direktorka Biblioteke Svetislav Vulović dobila je poverenje odbornika za mandatni period na još četiri godine. Razmatrani su i usvojeni predlozi odluka o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Ivanjica putem neposredne javne pogodbe za brojeve 464-20/2019-01 i za parcelu 464-21/2019-0, gde su takođe formiranei komisije za sprovođenje postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine opštine Ivanjica neposrednom pogodbom.

Skupštinsko zasedanje je u velikoj meri obilovalo podnošenjem izveštaja od strane izvestilaca po tačkama, odbornici su se izjašnjavali bez značajnijeg vođenja polemike za skupštinskomgovornicom, ali je na kraju predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović podneo izveštaj o dosadašnjem radu. U toku zasedanja predsednik skupštine Aleksandar Tripković je upoznao odbornike sa katastrofalnim stanjem u kojem se nalazi reka Moravica, on je takođe najavio i pokretanje inicijative za regulacijom fekalne kanalizacije.

Sa ovog zasedanja koje je trajalo sat i po, poslata je i poruka da ukoliko želimo da zaštitimo životnu sredinu da moramo biti savesniji i da ukoliko očekujemo pomoć i ministarstva i evropskih fondova da su nam neophodni projekti.View on YouTube