У Ивањици украдена ракија за администрацију председника Путина?


122412 vest 1

Ракија као српски бренд све више добија на свом значају откако су привредници схватили њен значај и потенцијал. Несумњиво, Србија је препуна врхунских ракија, али једна од њих ,"Сербка", производ Дестилерије "Савићевић" је отишла и корак даље, добивши велико признање самим тим што је доспела у кухињу администрације председника Путина.

 

Али не лези враже, из Дестилерије "Савићевић" су нам саопштили да је две хиљаде литара ракије нестало из њиховог складишта. Да крађа ракије није нешто страно, то је познато, али нестанак ракије која је намењена, између осталог, за администрацију председника Путина придаје томе знатно већи значај, па и, можемо рећи "међународни".  Такође, наведена ракија се служи на пријемима у амбасади Руске Федерације у Београду, као и Министарству спољних послова Србије. Зато је добила и епитет «дипломатска ракија».

Како нам је саопштено, случај је покренут, а у Дестиларији "Савићевић" наводе да се у цели случај умешало и Више јавно тужилаштво у Краљеву. Како наводе, за њих није проблем ракија, него одредиште где је требала бити отпремљена, јер је део ракије био специјално третиран под посебним условима за посебног наручиоца.

Како наводе, мало кроз шалу, а мало и кроз збиљу, надају се да администрација председника Путина неће замерити и да неће одустати од српских пића у званичној понуди.

Криминалистичко оделење у Ивањици је по налогу тужилаштва покренуло истрагу, те су на информативне разговоре приводили више лица, а истрага се наставља. Незванично сазнајемо да су на испитивање више пута  привођени Р.С.(51) и Г.М.(55), који су били запослени у дестилерији.

Да ли ће ракија за администрацију председника Путина бити нађена или је већ попијена, како кажу у Дестилерији "Савићевић", надамо се да ће утврдити органи Републике Србије.

Извор:Восток

Pin It

Komentari  

0 # Rakija 12-10-2019 17:13
Taj R. S. je imao slucaj manjka u AlexandrukDe Gol) pre par godina.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # Rakija 11-10-2019 23:20
Gde se javlja za informacije za nagradu? Pila se mnogo ta rakija u jednoj pecenjari na Senjaku
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+1 # Vaso 11-10-2019 23:02
Koliko sam cuo vec se zna ime 2 lokala u ivanjici u kojima je bivsi radnik prodavao rakiju po bagatelnim cenama a jedan deo rakije je prodavan u zemunu.Barem su gosti mogli da piju putinovacu po narodskim cenama.Gazda destilerije nudi nagradu od 1000 evra za informacije a cuo sam da su izjave dali neki konobari.Bice zanimljivi ovo da se prati.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # Tragom vesti 11-10-2019 15:41
Rasvetljna misterija nestanka rakije "Savičević"
Za sve kriv Nedimović :D
Tokom sajma poljoprivrede u Moskvi srpski ministar Branislav Nedimović preporučio je ruskom premijeru Dmitriju Medvedevu da proba srpsku rakiju, a on je obećao da će to učiniti kada dođe u posetu Srbiji.UOČI dolaska u Beograd 19. oktobra, premijer Rusije Dmitrij Medvedev dao je jedno obećanje:
probaće u Srbiji fruškogorsku kajsijevaču.
Da proba ovo srpsko piće preporučio mu je u sredu ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom sajma poljoprivrede u Moskvi "Zlatna jesen", na kom je naša zemlja imala svoj štand, a koji je predsednik ruske vlade posetio. Medvedev je razgledao jabuke, kruške, nektarine, šljive.., uzgojene u Srbiji, a degustaciju "ljute" ostavio je za sledeću nedelju.
P.S:
još nije utvrđeno da li je na štandu bila i nestala gromovnjača "SERBSKA" :cry:
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PREMIER

 

Premier baner IR

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes