U Stišovićima ovca ojagnjila četvoro jagnjića (VIDEO)

Štampa

OVČICE

U zaselku Stišovići, nadomak sela Katići, desio se nesvakidašnji događaj, naime jedna ovca je u noći između 18. i 19. oktobra, ojagnjila četvoro jagnjića.

Vlasnik domaćinstva Vaso Stišović, sa svojom porodicom, vodi brigu o 15 ovaca, sjeničke rase, koje se jagnje dva puta u toku godine, a razlog tome su dobra ishrana i kvalitetna briga o grlima. U ovom domaćinstvu do sada nije zabeležen slučaj da ovca na svet donese četvoro jagnjića, ali pre nepunih sedam dana jedna ovca se otrojanila, dok se čak 50% ovaca obliznilo.

Shodno tome da je najbolja prodaja jagnjetine u periodu novogodišnjih i božićnih praznika, vlasniku i te kako pogoduje što je baš sada dobio prinovu, jer će jagnjići u tom periodu biti taman za prodaju.

Kako saznajemo od domaćina dugogodišnja praksa je da se ovce semene u aprilu/maju, jagnje u oktobru i sve to s ciljem da se u januaru jagnjetina nađe na božićnoj trpezi.

U poljoprivredi i stočarstvu vreme obavljanja radova je od predsudnog značaja, a ako se u nekom slučaju zakasni, gubici su veliki.View on YouTube