"ПУТУЈ СВЕТОМ, А НЕ НЕТОМ"

1

У организацији Форума цивилне акције Форца из Пожеге и уз партнерство Канцеларије за младе општине Ивањица, (04-06).10. 2019. у Хотелу Парк у Ивањици реализована је радионица „Путуј светом а не нетом“ на којој су присуствовали млади средњошколци из Ивањице, Чајетине, Прибоја, Лучана и Пожеге. 

Пројектат, у оквиру којег је организована радионица, се одржава трећу годину за редом а подржан је од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије. Овом приликом млади су могли да се информишу о програмима Европске уније ( Еразмус плус, ЕВС ) на којима могу равноправно учествовати са својим вршњацима из развијених земаља. 3

Пројекат има за циљ стварање локалних стратегија и оквира за кокретну финансијску и системску подршку за мобилност младих. Млади су упознати са омладинским разменама које омогућавају младима од 13 до 30 година из најмање две различите земље да се сусретну и живе заједно од 5 до 21 дан кроз едукације, размене искустава и реализацију различитих активности. 

Учесници су, такође, препознали као један од бенефита укључивања у овакве програме културу и традицију места из којих долазе а који могу привући младе из других земаља да препознају Србију као једну од дестинција коју треба посетити. Отворено је доста тема и кроз конкретне примере су учесници могли да се информису о теми овог пројекта, семинара. 

Млади учесници радионице, семинара су у току поменутих активности посетили просторије Канцеларије и Клуба за младе општине Ивањица и упознати су са радом и активностима у претходном периоду. 

DSC 5370

Предложени су различити примери, на којима ће се радити у наредном периоду. Као део пројекта у свим наведеним општинама млади ће уз помоћ Канцеларија за младе и удружења организовати јавне акције у циљу промоције програма Европске уније за размене младих ( Еразмус плус, ЕВС ) и на тај начин своје вршњаке упознати са поменутим програмима.  

Pin It
Komentari  
0 # Roditelj 22-10-2019 14:24
Bravo Ivane ti si najboji čovek u ovoj opštini. Neka se omladina ugleda na tebe
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes