Nejasno kad će biti asfaltirane ulice u Ivanjici

Štampa

IMG 20191025 153210

Promene vremena u Ivanjici donose nove probleme. Već dve godine se radi projekat gasifikacije Ivanjice, raskopavaju se ulice kako bi se postavile cevi, a preduzeće Pro monte iz Novog Sada je sklopilo ugovor sa lokalnom samoupravom da je u obavezi da putnu infrastrukturu vrati u prvobitno stanje.

IMG 20191025 153230

Pod velikim je znakom pitanja da li i će i kada će se startovati sa asfaltiranjem saobraćajnica u užem i širem gradskom jezgru Ivanjice. Građani se žale na prašinu koje ima u velikoj meri, vozači se žale jer će upropastiti automobile, a sa druge strane zadovoljno svoje ruke trljaju perionice automobila jer su redovi za pranje kola veliki kao i za pranje tepiha.

IMG 20191027 153217 Sa zebnjom Ivanjičani očekuju predstojeće padavine i sneg jer niko ne sme da pomisli šta će se desiti ukoliko se ne asfaltiraju glavne saobraćajnice. U lokalnoj samoupravi smo potražili odgovore na pitanja šta je do sada urađeno od Vladimira Radonjića koji je ispred LER-a odgovorno lice.Najavljene su padavine u narednim danima, pa ukoliko je suditi po rečima meteorologa ponovo ćemo i u novembru imati lepe dane, a kada Ivanjičani dobijaju asfalt.Podsećamo da je na izvođaču radovga novosadskom pro monteu da puteve vrati u prvobitno stanje posle radova, a moramo da podsetimo da je prilikom i izvođenja radova dolazilo posebno do pucanja vodovnih cevi. Interesovanje za uvođenje gasa za sada nije veliko jer nam i sami građani kažu da im gas nije potreban pored šume koju imaju u svom posedu. I oni koji nemaju šumu kažu da je ipak grejanje na drva najjeftinije.