СВЕЧАНО ОТВОРЕНА РЕНОВИРАНА ДВОРАНА „СПОРТСКОГ ЦЕНТРА ЧАЈЕТИНА“(ВИДЕО)

Štampa

IMG 20191108 084307

Свечаном церемонијом званично је отворена реновирана дворана „Спортског центра Чајетина“. Медијима,спортској јавности и житељима општине представљено је ново рухо хале која је, како је речено на церемонији, званично уступљена на коришћење мештанима Чајетине.

После процеса обнове, у који је уложено 132 милиона динара, дворана је добила потпуно нови ентеријер, са још једном трибином, тако да укупни капацитет сада износи око 1000 места. Отварање је са трибина испратио велики број посетилаца, а на терену су били првотимци и млађе селекције локалних спортских колектива. Водитељ програма био је спортски коментатор РТС-а, Слободан Шаренац.

После ватромета, који је био увод у пресецање врпце од стране директора „Спортског центра Чајетина“, Николе Смиљанића и председника Општине, Милана Стаматовића, уследило је интонирање химне Србије и кратко подсећање на почетке овог објекта, тј. на тренутке и људе који су половином осамдесетих година прошлог века омогућили да Чајетина добије спортску дворану. У име домаћина, уручене су захвалнице  заслужним појединцима и установама (Општина Чајетина, КЈП Златибор, ЈКП Водовод, МЦС Систем Пожега, Архимис ДОО Ужице, Зоран Павловић, Драгољуб Новаковић, Вукоица Кезић, КК Златибор, ОК Златибор, СПЦ Спенс Нови Сад, Асоцијација спортских центара Србије).

После 35 година Чајетина је добила модерну спортску дворану. Хвала спортистима, који су нас на ово „натерали“ својим резултатима, хвала и пристутној деци, којој можемо пружити ово и тако их склонити са улице и да ова дворана свима нама буде на част и понос, као и резултати који ће се овде остваривати. Надам се да ће ова, како је Драган Пејић написао, „неосвојива тврђава“, бити и даље таква за противничке тимове који дођу у Чајетину. Велики је посао иза нас, кроз три фазе радова успели смо да продужимо халу, повећали капацитет и висину дворане… Дали смо све од себе да реализујемо овај посао. Није било нимало лако, захвалио бих се свима, пре свега мојим сарадницима и Општини, која је имала разумевања и слуха за потребе спортиста и младих – рекао је директор „Спортског центра Чајетина“, Никола Смиљанић.

Уз директора СЦ Чајетина и председника Општине, присутне је поздравио председник УО Асоцијације спортских центара Србије, Дејан Џикић, а отварање дворане на свој начин је поздравио и песник, Љубивоје Ршумовић.

Програм је окончан наступом КУД Златибор и аниматорске групе. Непуних 24 часа по отварању, дворана ће бити домаћин и прве такмичарске утакмице, у којој ће кошаркаши Златибора играти против земунске Младости, док ће дан касније на истом месту одбојкашице Златибора дочекати Ваљево.


View on YouTube