Zašto je gasifikacija preskupa-Srpski pokret Dveri

Štampa

DVERI 04.00 23 44 01.Still001Srpski pokret Dveri održao je konferenciju za novinare na kojoj se osrnuo na aktuelnu situaciju u ivanjičkoj opštini. Milovan Jakovljević potpredsednik ove stranke je postavio pitanja ljudima koji vode Ivanjicu,

osvrnuvši se na sam process gasifikacije koji ima puno propratnih problema, ali su takođe postavljena i pitanja menadžmentu fabrike Proleter, kuda odlaze otpadne sirovine iz ove fabrike koje su štetne i za zdravlje ljudi, a i za okolinu. Jakovljević je sa svojim saradnicima iz ivanjičkog opštinskog odbora rekao da će sve dobro podržati što se radi u Ivanjici, ali ono lose će uvek nailaziti na osudu.Potpredsednik srpskog pokreta Dveri Milovan Jakovljević je istakao da su cene priključka na gas nenormalno visoke u Ivanjici koja u okruženju ima najmanja primanja, u gradovima u okruženju koji imaju veća primanja cene priključka su jeftinije i do 50%, ocenjuje. Po saznanjima Dveri u Ivanjici do sada je urađeno 342 priključka dok je prijavljeno još 250 Ivanjičana, deset privrednika se prijavilo za gasifikaciju privrednih objekata. Jakovljević je pitao ko je u ime građana odlučio da radove obavlja novosadsko preduzeće PRO MONTE, da li je to bila skupštinska odluka,  osim toga zbog gasifikacije i ulica koje su u nezavidnom stanju, po njemu najviše štete trpe građani.

Manje više sve je povezano sa gasifikacijom koja je bitna zbog fabrike Proleter, a Jakovljević je skrenuo pažnju menadžmentu firme da moraju da se preduzmu mere predostrožnosti za otklanjanje otpadnih sirovina.Dveri su pozvali ljude koji vode ovaj grad da budu odgovorni u obavljanju svojih funkcija za koje su ih birali građani.


View on YouTube