Љубавна песма за летно-тактичку војну вежбу руског и српског ваздухопловства

Vladimir 1У Русији је одржана заједничка војна вежба пилота ратног ваздухопловства Војске Србије и њихових колега из Ваздушно-космичких снага Русије. Ова летно-тактичка вежба је успешно завршена,

а у најлепшем сећању остаће Владимиру Вјештићу из Ковина, који је новинар у Медија центру нашег Министарства одбране, а у слободно време пише и компонује песме.

Владимир је у Русији фотографисао тактичку вежбу пилота која је названа „Братство авијатичара Русије и Србије“.Припремио Горан Јовичић

Када је руским генералима пустио своју нову љубавну песму Поглед од кристала није ни слутио да ће врло брзо добити најскупљи спот.

На завршној вечери када су се сумирали резултати заједничког учинка пилота, Владимир је остао запрепашћен кад је чуо и видео да су Руси одабрали баш његову љубавну песму за музичку подлогу њиховог приказа са летно-тактичке војне вежбе.

„Нисам могао да верујем да моја песма има спот који кошта 10 милиона евра. То је много скупа вежба са бојевим гађањем, свака ракета кошта неколико стотина хиљада евра, тако да можда звучи таблоидно, али је истинито да је ово вероватно најскупљи српски спот “, још увек с неверицом, наводи Владимир Вјештић, музичар и пи-ар у Министарству одбране.Vladimir

Владимир сматра да су руски генерали његовом песмом желели да пошаљу поруку мира и љубави између наше две земље и зато му је веома драго што је неко и на овај начин доживео његово уметничко дело.

„Вежбе увек миришу на звецкање оружја и песма која је љубавна и која је у потпуно другачија од свега тога овој ствари даје потпуни други контекст. Нисам могао да претпоставим да то може да се догоди, а руске колеге су ми рекле да је ово први пут да једна таква песма заврши као музичка подлога за једну вежбу два ваздухопловства“, додаје Владимир.

До Владимира Вјештића и даље стижу позитивне критике из Русије, а добио је информацију да његова песма тамо има и све више обожавалаца, тако да сад већ размишља и да је препева на руски језик и да љубавним вибрацијама још више учврсти пријатељство између два народа.

Izvor:RTS
View on YouTube

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes