Malinarska udruženja - produžena ruka hladnjačarske mafije(Video)

Štampa

RadenkoSavez poljoprivrednih proizvođača malinara Zapadne Srbije će u sredu održati sastanak u Međurečju na temu Položaj malinara. Poljoprivredni proizvođači iz Ivanjice, Kraljeva, Šapca, Čačka, Topole, Užica će govoriti o malini

kao glavnom strateškom proizvodu kao i o ceni koja bi morala da bude jedinstvena na teritoriji cele Srbije.

Do sada smo svake godine imali prilike da vidimo da uspostavljena cena koju nude hladnjačari na nailazi na odobravanje kod proizvođača crvenog zlata. Organizovani su masovni protesti, predstavnici udruženja su govorili o lošem položaju zemljoradnika, a svi su jednoglasni u stavu da je cena iz godine u godinu u odnosu na ulaganja sve lošija. Ove godine uz čestite ljude koji zaista žele da pomognu i poboljšaju položaj malinara bi situacioja trebalo da bude drugačija, o tome govori Radenko Marić predsednik ivanjičkog udruženja Podgolijski plodovi.

Koliko i kome ide u prilog postojanje više vrsta udruženja, zbog čega ne postoji jedinstven nastup malinara u pregovorima sa hladnjačarima i sa resornim ministarstvom Marić kaže.

Ovaj sastanak bi mogao da bude od velike važnosti jer će proizvođači iz svih većih centara u Srbiji dobiti plan po kojem će biti uspostavljena dalja delovanja. Ono što nam je rečeno je da će Šabac biti centrala udruženja saveza poljoprivrednih proizvođača malinara zapadne Srbije.
View on YouTube