Počinje popuštanje mera. Evo ko će prvi početi da radi

darija tanjug 800x450Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević   je rekla da je ovog vikenda uveden do sada najduži policijski čas, ali da je, sa stručnog aspekta, ključan i sledeći vikend.

Dodala je da ne zna tačno koliko će tada trajati policijski čas, ali je istakla da se vidi kraj i da bi trebalo da budemo strpljivi još malo – „broji se u danima“.

Najavila je i postepeno popuštanje menja, navodeći da će najstariji moći da šetaju u određenim terminima i da su oni bili najrigorozniji u poštovanju svih mera.

„Oni su bili najsavesniji deo populacije. Uspeli smo da sačuvamo one koji imaju najveću verovatnoću komplikacije i zato je prosečan uzrast obolelih kod nas niži nego u ostalim zemljama“, naglasila je Darija Kisić Tepavčević.

Istakla je da će apoteke raditi do 18 časova i da postepeno kreću da rade građevinski radnici, zanatske radnje, krojači, obućari, saloni automobila… Kriterijumi su strogo definisani i uskoro će biti objavljen spisak onih koji će moći da rade.

Rekla je i da posle 27. aprila počinju da rade frizerski saloni i teretane, a u nedelji posle te kafići i restorani, sve uz striktno poštovanje mera i dozvoljene udaljenosti među posetiocima.

Kada je reč o avio-saobraćaju, rekla je da se situacija optimalno rešava unutar sopstvenih granica i da svako otvaranje znači potencijalno unošenje virusa s nepoznatog terena.

Kako je navela, važiće različite mere za različite kategorije građana koji dolaze u našu zemlju. Neki će verovatno ići u karantin od 28 dana, a nekad će se prihvatati ako neko ima skori negativan nalaz.

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes