Уредимо и очистимо Моравички округ

Štampa

zeleni Najlepse dvoriste porodice Vulicevic

На основу закључка и препоруке Савета Моравичког управног округа, начелник округа Слободан Јоловић донео је одлуку о покретању акције Уредимо и очистимо Моравички округ.

Циљ акције је уређење зелених и јавних површина, унапређење животне средине и повећање степена комуналне хигијене на подручју Града Чачка и општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани. На крају акције биће проглашена најбоља јавна предузећа и установе, најуређеније и најчистије  месне заједнице, најуређеније и најчистије школе, дечји вртићи, најлепше уређене стамбене зграде и најуређеније двориште.

Предлоге за најбоље јавно комунално предузеће могу дати ЈКП, МЗ и Комисија.

Предлоге за најуређеније месне заједнице могу дати саме месне заједнице, ресорно задужени помоћници градоначелника/председника општина и Комисија.

            Предлоге за најлепше уређене школе могу дати Школска управа, школски одбори, ресорно задужени помоћници  градоначелника/председника општина и Комисија.

            Предлог за најлепше уређене дечије вртиће могу дати Школска управа, управни одбори, ресорно задужени помоћници  градоначелника/председника општина и Комисија.

            Предлоге за најлепше уређену стамбену зграду могу дати савети месних заједница, скупштине станара, управници стамбених зграда и Комисија.

            За најбоље уређено двориште пријаву могу поднети сами кандидати, председници савета месних заједница, ресорно задужени помоћници градоначелника/председника општина и Комисија.

   Све пријаве на мејл: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Мирјани Томић техничком секретару у Моравичком управном округу.        

Занимљиво је да је начелник округа у одлуци о покретању акције дао препоруку локалним самоуправама, и надлежним инспекцијским органима, да поведу одлучну акцију против свих загађивача ваздуха и водотока, донесу потребне и обавезујуће одлуке и акта против тровача и загађивача и предузимају све законом прописане мере против правних и физичких лица која загађују ваздух и водотоке.