Malim Jovanovićima sa Opaljenika predati ključevi od novog doma (VIDEO)

Štampa

00071.00 05 37 12.Still001Porodica Jovanović iz ivanjičkog sela Opaljenik zahvaljujući ljudima dobrog srca uselila se u novu kuću.

Uz novu kuću potpuno opremljenu belom tehnikom i nameštajem, lokalna samouprava je Jovanovićima kupila parcelu i sadnice malina kako bi mogli da ostvare osnovne prihode za život.Jovanovici 2
Troje mališana, Danijela (10), Davida (11), Miloš (14) i otac Momčilo koji su, do sada, živeli u nehumanim uslovima, po prvi put osetili su toplinu doma. Crkvena opština Brezova, u saradnji sa MZ Opaljenik i Udruženjem građana za naprednije selo, pre tri meseca pokrenula je akciju pomoći porodici Jovanović nakon čega se usključila lokalna samouprava i veliki broj humanih ljudi. Sveštenik Ljubodrag Stojković je zadovoljan je što će ova porodica konačno moći da kerne boljim putem i srećnijim putem.
Ni u najlepšim snovima pre tri meseca Jovanovići nisu mogli da zamisle ovaj dan koji je u njihove živote uneo toliko radosti i topline. A tu su i nove želje i planovi jer David želi da upiše vojnu školu.
Donatora u ovoj akciji bilo je mnogo iz ivanjičke ali i drugih opština u Srbiji. Njihova humanost osvetlila je put mališanima koji će, kada odrastu, nastaviti putem popločanim plemenitošću i dobrotom.
View on YouTube