Први међународни одбојкашки камп на Златибору

Foto 6 1На Златибору се од 1. до 15. јула одржава први међународни одбојкашки камп за дечаке и девојчице.

Foto 8 1Камп је покренут као заједнички пројекат општине Чајетина и одбојкашког удружења Тин волеј. Полазници кампа су деца тинејџерског узраста која су подељена у две смене. Прва смена трајала је од 1. до 8. јула.2021., и у њој је учествовало 80 деце из Србије, Црне Горе и Републике Српске. У другој смени, од 8. до 15. јула 2021., у кампу ће тренирати укупно 120 полазника, од чега ће бити присутно 35 деце из чајетинске општине, 32 деце са Косова и Метохије, и 30 из Републике Српске, чији је долазак на камп омогућила Општина Чајетина.

- Општина Чајетина је у својим стратешким плановима зацртала да будућност овог места посвети спорту, спортистима и здравственом туризму. Имамо изузетне потенцијале зато желимо да дамо свој допринос, да помогнемо и мотивишемо  децу да се баве спортом у најезди свих порока и изазова. Општина Чајетина ће и у будуће подржавати овакве пројекте, и увек ће помагати нашу децу са Косова и Метохије, и из Републике Српске, која живе у веома тешким условима, јер је ово за њих огромно искуство, и велика срећа и радост  – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

- Кампови су у суштини кратак период да би се нешто капитално урадило. Моја идеја и идеја тренерске организације је да дамо одређене смернице, да покушамо да унифицирамо неке елементе одбојкашке игре и да радимо на едукацији тренера. То је оно што бих ја волео у будућности да буде идеја овог кампа, да заједно са овом дечицом долазе њихови тренери које бисмо ми у нашим разговорима, уз ове искусне колеге, сјајне демонстраторе едуковали, што је једно велико богатство овог кампа које ће значити за будућност српске одбојке – рекао је Дарко Закоч, прослављени одбојкашки тренер.


- Прва смена нам је неки репер како све то треба да изгледа, како деца треба да се понашају, да их уведемо у ритам и систем и неку дисциплину, што су деца постигла већ после првих два-три дана. Очекујем да ће тако бити и у другој смени – истакла је Наташа Крсмановић, српска одбојкашица.

Осим Наташе Крсмановић, у раду првог међународног одбојкашког кампа учествује још једна наша позната српска одбојкашица и репрезентативка Тијана Малешевић, која је рекла да у оквиру кампа раде најбољи тренери са ових простора и да верује да је то прво такво искуству за већину девојчица које учествују у овом одбојкашком кампу.

- Захвалила бих се председнику општине Чајетина што су препознали и подржали наш квалитет, нашу идеју и максимално радимо да овај камп заживи и да траје годинама – закључила је Тијана Малешевић.

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

544x260

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • BAKOVIC
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

MALAC GENIJALAC

Malac Genijalac Baner 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes