СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА ЗАХТЕВА ХИТНУ ИЗМЕНУ ЗАКОНА О ОЗАКОЊЕЊУ

Štampa

srsЗакон о озакоњењу на основу којег је требало озаконити све објекте који су изграђени без грађевинске дозволе је непримењив и штетан.

Овај закон заправо не ствара услове за добијање грађевинских и употребних дозвола за објекте који се деценијама користе.
Законом о озакоњењу није могуће добити прикључак на електричну енергију на основу доказа о захтеву за озакоњење, а најновији проблем појавио се са прикључцима домаћинстава на гас. Одлуком „Србијагаса” свим домаћинствима је омогућено прикључење на гас по повољним условима, али ту повољност не могу користити стотине хиљада домаћинстава која више од две деценије чекају решење о озакоњењу својих породичних кућа.
Недопустиво је да народ трпи штету због неажурне администрације и због тога Српска радикална странка предлаже Влади и Народној скупштини Републике Србије да хитно мењају непримењиви Закон о озакоњењу и да се коначно пропишу реални услови за добијање грађевинских и употребних дозвола за све објекте који су грађени без грађевинске дозволе, најчешће због недостатка планске регулације која је требало да буде основ за издавање грађевинских дозвола.