Подршка кубанском режиму у борби против амерички организованог пуча!

Štampa

srsСрпска радикална странка најоштрије осуђује покушај Сједињених Америчких Држава да, изазивањем пуча прерушеног у народне демонстрације против комунизма и диктатуре, насилно оборе режим кубанског председника Мигела Дијас Канела и преотму власт у овој држави.

Протести на Куби не представљају спонтани израз народног незадовољства, већ оркестрирану побуну која је финансијски и логистички подржана од стране америчке администрације. Подршка коју је Џо Бајден упутио демонстрантима окупљеним под паролом #SOSCuba у најмању руку је срамна и лицемерна, будући да је управо вишедеценијска економска репресија од стране Сједињених Америчких Држава узрок свих проблема са којима се Куба суочава.

Неовлашћено преузевши улогу светског полицајца по ко зна који пут, Сједињене Америчке Државе дале су себи за право да злоупотребе један део грађана Кубе и наведу их на побуну против режима, која би за циљ имала расписивање тзв. демократских избора и довођење проамеричког кандидата на власт. На тај начин би амерички режим у потпуности покорио државу која већ шест деценија успешно одолева оштрим санкцијама. Циљ Бајдена и његових следбеника јесте да преотму тековине престижне биотехнолошке и фармацеутске индустрије Кубе, преузму туристичке објекте и опљачкају богата налазишта природних ресурса. Ниједна промена спроведена под америчком палицом не може и неће довести до побољшања животног стандарда обичних грађана, што се јасно види из примера свих других држава у којима је већ спроведена насилна и лажна демократизација.

Српски радикали верују да ће се кубански народ, предвођен председником Мигелом Дијас Канелом, упркос тешком положају у којем се налази, успешно одупрети страном утицају и схватити да Сједињене Америчке Државе и њихови пијуни не могу обезбедити никакав бољитак, већ само учинити ситуацију још драматичнијом. Како би проблем био решен у интересу кубанског народа, неопходно је да међународна заједница, предвођена Русијом и Кином, упути помоћ у виду хране, лекова, вакцина и свих осталих потрепштина. Будући да је Куба пријатељска држава која није признала самопроглашену независност тзв. Косова, Република Србија такође би морала да се укључи у слање хуманитарне помоћи.