Седмодневна Музичкa Академијa у Чачку

Štampa

Plakat Horska sretanjaХОРСКА СРЕТАЊА, која ће бити посвећена извођењу и проучавању српске хорске духовне музике.

 Академија ће окупити хорске певаче, појце, диригенте и љубитеље црквене музике из целе земље, који ће у приоду од 18. до 25. јула под диригентским вођством Даниеле Ивановић из Београда имати свакодневне пробе на којима ће бити певана црквена музика српских композитора, како оних најизвођенијих, тако и композитора мање заступљених у црквеном хорском извођењу. Полазници Академије ће учествовати на богослужењима у светињама Овчарско-кабларске клисуре, изучавати богослужбени поредак и пратити свакодневна пратећа предавања. Манифестација се затвара вечерњим концертом полазника Академије у храму Св. кнеза Лазара на Љубићу, у недељу 25. јула са почетком у 19 часова, на којем ће се публици представити програм савладан током седмодневног рада. 

Радни део манифестације подразумева свакодневне пробе и ограничен је само за полазника Музичке Академије. Са друге стране, јавни део манифестације се односи на пратећа предавања и на њима су добродошли сви заинтересовани суграђани, као и на завршном концерту.

Програм предавања током манифестације:

С обзиром да у Србији не постоји институција која школује црквене хорске диригенте и певаче, овако организована музичка академија представља изузетан догађај од националног значаја, са идејом да постане традиционална.

Манифестација је подржана од стране Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Чачка.

Добро дошли