Отворен Иновациони бизнис центар Златибор

Ministar dr Nenad Popovic i Milan Stamatovic 2Председник општине Чајетина Милан Стаматовић и министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије др Ненада Поповића свечано су отворили Иновациони бизнис центар Златибор који ће помоћи развој иновација

и предузетништва на Златибору и који ће представљати подршку правним и физичким лицима са територије општине Чајетина за конкурисање на доступним развојним конкурсима. Влада Србије је уложила 20 милиона динара у овај пројеката, првенствено у опремање центра а Општина Чајетина је обезбедила простор и буџетски определила 15 милиона динара за функционисање центра и развој предузетништва.Ministar dr Nenad Popovic i Milan Stamatovic

- Честитам општини Чајетина и њеном председнику отварање Иновационог старт-ап центра и драго ми је што се налази у једном овако прекрасном, новом и савременом простору, као што је Културни центар на Златибору, са свим оним садржајима који данас у Европи имају слични центри у већим градовима и туристичким дестинацијама. Данас је Златибор уписан у иновациону и дигиталну карту не само Србије него и целе Европе јер развојем овог центра, сигуран сам, све већи број појединаца и старт-ап компанија ће се одлучивати да овде започне своје пословне активности - изјавио је министар Поповић.

 Захваљујући се на подршци министру Ненаду Поповићу, председник општине Чајетина Милан Стаматовић је нагласио да старт-ап центар значи напредак и развој јер је општина Чајетина у својим стратешким плановима зацртала свој развој у области иновација и нових технологија, посебно у туризму и пољопривреди.

- Ако желите да будете конкурентни на тржишту морате да пратите технолошки напредак општина најразвијенијих земаља. Схватили смо да општина Чајетина може да учини нешто на том пољу и кренули смо за обновом и изградњом овог Иновационог центра који ће помоћи нашим гостима, као и пружаоцима услуга да буду у тренду и да остану на веома захтевном туристичком тржишту. Овде се то показало одрживо, и најважније је у оваквим пројектима да сваки уложени новац буде враћен – истакао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

- Иновациони бизнис центар Златибор представља један мултифункционални простор који је намењен како локалном становништву тако и туристима. Он има функцију старт ап центра, и пружаће подршку у запошљавању младих са територије општине Чајетина, а такође представља и место окупљања свих људи који желе да своје креативно знање поделе са другима у заједничком радном простору, где може доћи до размене идеје, трансфера технологија и знања, а све са циљем развоја иновација у општини Чајетина  - рекао је Дарко Ђуровић, директор Иновационог бизнис центра Златибор.

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

544x260

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • BAKOVIC
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

MALAC GENIJALAC

Malac Genijalac Baner 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes