НОВИ, БЕСПЛАТНИ, СЕРТИФИКОВАНИ ИТ И WЕБ КУРСЕВИ ЗА МЛАДЕ У КЗМ-ХТМЛ (ПОЧЕТНИ, НАПРЕДНИ НИВО), ЈАВА СЦРИПТ (ПОЧЕТНИ НИВО), WОРД ПРЕСС, СЕО ОПТИМИЗАЦИЈА

Štampa

MOS 2021 PLAKAT A3На конкурсу у областима омладинског сектора које је расписало Министарство омладине и спорта РС за јединице локалне самоуправе Канцеларији за младе општине Ивањица, Општини Ивањица одобрен је пројекат под називом „Успостављање Центра за развој иновација у запошљавању и технолошког предузетнишва“. 

Циљ пројекта  је успотављање „Центра за равој иновација и технолошког предузетништва“ у оквиру Клуба за младе општине Ивањица кроз израду и развој његовог програма ради унапређења запошљивости, запослености и предузетништва код младих.    

У оквиру поменутог пројекта, планирано је да се у наредном периоду реализује 5 IT и WEB курсева програмирања, а то су: Java Script (почетни ниво), HTML (почетни и напредни ниво), SEO оптимизација и Word Press. 

Израда интерактивних wеб сајтова као и wеб апликација једно је од најпопуларнијих занимања данашњице, а незадрживи развој wеб технологија и интернета само ће још више повећати потражњу за стручњацима који се баве frontend JavaScrip програмирањем. Frontend програмери задужени су за креирање, програмирање и прилагођавање комплетног визуелног идентитета сајта или wеб апликације. Другим речима, њихов посао је да обезбеде функционалност и интерактивност свих елемената које видите на једној wеб страници. С друге стране, улога frontend програмера јесте и да осмисле дизајн корисничког интерфејса који ће бити прилагођен различитим уређајима, али и корисницима. 

Курсеви ће бити реализовани у сарадњи са Академијом Oxford, чија ће стручна лица, професори бити задужени за вођење истих. 

Учесници, по завршетку курса, ће добити сертификат од стране лиценциране Академије  да су оспособљени за рад у области којом се бави курс. 

Позивамо младе наше општине да се пријаве и узму учешће на курсу и тако стекну знања и вештине које ће им омогућити усавршавање, лакше запослење или отпочињање сопственог бизниса.

На курсеве се могу пријавити сви млади од 15 до 30 година. Број полазника је ограничен, а предност имају они полазници који се први пријаве. Поменути курсеви су БЕСПЛАТНИ.

Пријаве за курсеве се могу слати на мејл адресу Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., путем фејсбук странице Млади Ивањице – Канцеларије за младе, инстаграм налога kzm_ivanjica  или на бројеве телефона 0648899486 и 0658911585.