Ivanjica: Od četnika početnika do kakera

Štampa

Cica drazaVeć nekoliko dana se govori o rudarenju kripto valutama u Čičinom domu u Ivanjici. Uređaji za kriptovanje su otkriveni u toku Nušićijade kada su organizatori hteli da uzmu struju, imali su šta i da vide kada su ušli u podrum samog doma,

a Ivan Mojsilović pomoćnik predsednika opštine Ivanjica opisuje ceo događaj. Po računima za struju nije mogla da se registruje veća cena potrošnje struje jer je strujomer bio neregistrovan, istraga je u toku a osumnjičena su tri lica za ove radnje.

Inače, Ravnogorski pokret je sa Opštinom Ivanjica sklopio ugovor o korišćenju ovog doma na 89 godina i sklapanju tog ugovora ima više od decenije, ugovorom je planirano da se objekat privede nameni i da se ne može izdavati bilo koja prostorija u zakup trećem licu. Čičin dom se koristio za manifestacije Ravnogorskog pokreta poput Dražinih dana koji se organizuju svakog 17.jula, obeležava se u aprilu i rođenje Dragoljuba Mihailovića. Posle svioh ovih dešavanja oko rudarenja sa kripto valutama Mojsilović kaže da bi možda moglo da dođe i do revbizije samog ugovora  koji je sklopljen između opštine i ravnogoraca. Povodom ovog događaja vodi se istraga, kako nezvanično saznajemo osumnjičena su tri lica od kojih je jedno lice već priznalo da je bilo radnji rudarenja. Iz ivanjičke organizacije Ravnogorskog pokreta nije bilo izjašnjavanja povodom ovog događaja, ali po svim izgledima i oni će snositi deo krivice. Kako nam je rekao Milojko Jorović predsednik ivanjičkih ravnogoraca oko svega ovoga će govoriti Ravnogorski pokret Srbije koji je već izdao saopštenje. Dragan Sofronijević savetnik RP u SRbiji kaže da će pokret reagovati tek kada tužilaštvo i policija budu dali svoj sud, on sam kaže da ukoliko se ispostavi da su odgovorni i ljudi koji vode RP u Ivanjici niko neće biti izuzet od odgovornosti.

RP Srbije je i izdao zvanično saopštenje.

Preko tabloida,i portala saznali smo sa bombastičnim naslovima o navodom rudarenju kripto valute u objektu u Ivanjici koji se zove "Čičina" kuća. Kako Ravnogorski pokret OO Ivanjica,koristi po ugovoru ,taj objekat za muzejsku postavku i održavanje svečanosti povodom datuma ubistva Armijskog Đenerala i Ministra Vojske,Dragoljuba Draže Mihailovića.I to nekoliko dana u toku godine. Duboko verujemo u čast i poštenje naše braće,ravnogoraca iz Ivanjice,te sa sigurnošću možemo reći da nije došlo do kršenja važećih zakonskih propisa.Tim pre što smo po sl.dužnosti zatražili detaljan izveštaj od G.Jorovića i on nam ga je dao.Te smo time upotpunili naša saznanja. Preko našeg advokata smo saznali :da rudarenje kripto valute nije ne zakonito,da uređaj koji je navodno postavljen nije postavljen na način koji bi vršio bilo kakve nezakonite prepravke na el.instalaciji,te da račun za eventualnu potrošnju nikada nije ispostavljen,zaključili smo da nije došlo do PREVARE ili bilo kakvog nezakonitog postupanja čak da su taj uređaj postavili i članovi pokreta.Verujemo u nepristrasnu istragu državnih organa i u potpunu nevinost naše braće iz Ivanjice. Ravnogorski pokret je decenijama izložen lažima i podmetanjima,a u novije vreme tabloidi i tabloidni portali na mreži to pojačavaju.Stalna želja da se pokret kriminalizuje služi odvlačenju pažnje sa mnogo ozbiljnijih problema Države Srbije,Ujedno i sumnjamo da su određeni krugovi zainteresovani za preuzimanje tzv.Čičine kuće zarad nekih komercijalnih poslova a da tu Ravnogorski pokret smeta.Po ugovoru koji ima pokret sa gradom,precizno su određena prava i obaveze i ograničenja.Te smo se mi ugovora strogo držali.Ravnogorski pokret će sačekati zvanične izveštaje državnih organa i shodno tim izveštajima postupati.No,svakako će svom raspoloživom snagom, u okviru zakona braniti pravo i čast članova pokreta i sam ugled pokreta od ovako dirigovanih i neistinitih napada.A razmotrićemo i pravne radnje protiv tabloida i portala koji su ovu ne proverenu vest plasirali i direktno ili indirektno povredili prava Ravnogorskog pokreta i ugrozili mu ugled. Sa verom u Boga,za Kralja i Otadžbinu!