XII Festival dečjeg folklora „Svetlost na brežuljku“

 

Tradicionalni Festival dečjeg folklora „Svetlost na brežuljku“, u organizaciji OŠ „Sreten Lazarević“, održaće se 18. avgusta 2017. sa početkom u 17 časova u Prilikama. Očekuje se dolazak devet dečjih folklornih grupa iz cele Srbije. 

 

„Svetlost na brežuljku“ je festival međunarodnog karaktera i veoma uspešno se organizuje već dvanaestu godinu. Kroz njega je prošlo više od četiri hiljade dece učesnika. Okuplja najbolje dečje folklorne ansamble iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hersegovine. Festival je takmičarskog karaktera i na njemu se dodeljuju I, II i III nagrada festivala kao i nagrada za najbolji orkestar, po odluci stručnog žirija. 

Cilj festivala jeste očuvanje kulturnog nasleđa i buđenje kod dece interesovanja i ljubavi prema narodnoj igri i pesmi.

            Vrednost priličkog Festivala dečjeg folklora u 2016. godnini afirmisana je i dodelom izuetno vrednog priznanja – „Turističke  slagalice“. Ovo vredno priznanje dodeljuje se već deset godina najuspešnijim turističkim manifestacijama u Srbiji, po izboru samih organizatora manifestacija. Festival priličke škole uspeo je da osvoji ovu nagradu u konkurenciji više stotina manifestacija iz Srbije u kategoriji tradicionalnih manifestacija (manifestacija koje traju duže od deset godina).

            Turistička slagalica je još jedno u nizu priznanja za Osnovnu školu „Sreten Lazarević” iz Prilika koja je prepoznatljiva po svojim kulturnim aktivnostima u mestu, a i šire. Festival dečjeg folklora, kao tradicionalna dečja manifestacija, doprinosi prepoznatljivosti  Prilika na turističkoj mapi Srbije.

 

Pin It

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PREMIER

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes