Planinarska akcija na Goliji

Štampa

Planinari akcija 2018

PD „Golija“ Ivanjica u subotu 19.5.2018. godine organizuje tradicionalnu planinarsku akciju GOLIJA-2018.

 

PROGRAM:

Do 9,3o č... Dolazak u Golijsku Reku, prijava učesnika i preuzimanje bonova za obrok.

10,oo č....Polazak na pešačenje obeleženom stazom do izvora „Milošica“ gde treba napuniti boce sa vodom ( dalje putem nema drugih izvora) do Prekog brda  a zatim putem, do Đonovog polja i do najvišeg vrha Golije „Jankov kamen“ 1833 m n.v.

Odmor, uživanje u pogledu na planine Albanije, Crne Gore, B i H i Srbije sa jednog od  najlepših vidikovaca u Srbiji, slikanje i povratak ka Golijskoj Reci pored vrha žičare i  Prekog brda.

15-16 č......Ručak, podela zahvalnica i nagrada i druženje uz muziku.

Oko 17 č.....Kraj akcije

Staza je dužine oko 13 km sa visinskom razlikom pri usponu i silasku od 425 m i pogodna je za planinare svih uzrasta.

Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost shodno Pravilniku o bezbednosti PSS i dužan je poštovati vodiče na stazi. Sa sobom poneti opremu prilagođenu vremenskim uslovima, planinarsku i zdravstvenu knjižicu, rezervnu presvlaku, hranu i vodu po potrebi i dr. Vodiči grupa su zaduženi za bezbednost i ponašanje svojih članova.

 Za učesnike su predviđene nagrade za najmlađeg i najstarijeg učesnika, zaslužni klub i druge.

Domaćin obezbeđuje ručak - tradicionalni planinarski pasulj, salata, i hleb, po ceni od 200,oo dinara. Sa sobom PONETI PRIBOR ZA JELO!

Prijavljivanje učesnika u pisanoj formi na obrascu propisanom od strane PSS najkasnije do 16.05.2018.g. Prijava mora biti overena od strane planinarskog kluba – društva.

Prijavljivanje učesnika se vrši na: mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  i telefon 065/ 64 08 299 Aleksandar Msrković.