Dr Šešelj: Jorgovanka Tabaković moralno nepodobna za funkciju guvernera Narodne banke Srbije

Skupstina

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj izjavio je danas da je Jorgovanka Tabaković, koja je ponovo predložena za funkciju guvernera Narodne banke Srbije, moralno nepodobna za tu funkciju.

 

On je tokom rasprave u Skupštini Srbije, gde se objedinjeno raspravlja o njenom izboru za guvernera, kao i o još nekoliko zakona, govorio o kupovini stanova, trošenju državnog novca i o njenom radu isključivo u interesu banaka.

Dr Šešelj je podsetio na slučaj kada je u hotelsku sobu u Crnoj Gori, u kojoj je Tabakovićeva odsela, upala jedna osoba i naveo da je to crnogorska služba pratila, jer su znali da je u Budvu donela više stotina hiljada evra i da je nameravala da odatle ode u Rim da bi tamo kupila stan za jednu ćerku.

On je rekao da je Tabakovićeva ipak kupila ćerki stan u Rimu, a da je njen zet Nemanja Sekicki postavljen za drugog sekretara ambasade u Rimu, a kome su mesečna primanja oko 4.500 evra.

„Samo hiljadu evra manje nego što mesečno legne na račun Jorgovanke Tabaković“, rekao je dr Šešelj.

On je podsetio i na to što je njena druga ćerka službenim vozilom RFZO, gde je bila zaposlena, dolazila iz Novog Sada u Beograd da polaže ispite na fakultetu.

Kako je naveo, sa poslanikom Srpske napredne stranke Igorom Bečićem je, u kampanji za izbore 2012. godine, putovala u inostranstvo po novac za Srpsku naprednu stranku, imali su udes u Mađarskoj, a policija im je našla punu kesu evra.

On je rekao da Tabakovićeva nekontrolisano troši pare, da kupuje podmetače za noge, kožne prsluke za zaposlene, dekorativne lampe, obezbeđuje ginekološke preglede za zaposlene u Narodnoj banci Srbije i da je potrošila 87.000 evra na uniforme obezbeđenja i protokola.

Dr Šešelj je govorio i o stanu u Novom Sadu od 144 m2 koji je trebalo da otplaćuje 40 godina, ali za 12 godina nije platila ni jednu ratu, pa je Telekom, gde je zaposlena, preuzeo njen dug i otplatio 78.000 evra Jorgovankinog duga.

Prema njegovim rečima, Tabakovićeva je Miroslavu Bogićeviću, vlasniku Farmakoma „namestila“ kredit od 25 miliona evra kod ATP Banke.

On je zamerio što Narodna banka Srbije nije reagovala posle presude da banke nemaju pravo da klijentima naplaćuju obradu i plaćanje kredita o čemu je sekretar Udruženja banaka rekao da tu presudu oni neće da poštuju.

Kazao je takođe i da je Jorgovanka Tabaković jedini guverner koji nije rešio problem kredita u švajcarskim francima, za razliku od svih drugih guvernera država na Balkanu koji su taj problem uspešno rešili.

„Svi potezi koje je povukla pokazali su da Jorgovanka Tabaković radi u interesu bankara, a ne građana Srbije koji koriste najskuplje kredite u Evropi“, rekao je dr Šešelj.

On je govorio i o visini njenih primanja i podsetio na njene nekadašnje izjave da je plata guvernera previsoka, ali je ipak, kada je i sama došla na funkciju, nije smanjila.


View on YouTube

Pin It

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PREMIER

 

Premier baner IR

MATIS

GIF 300X125

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes