Malinari: Nedimović obećao da će biti veća otkupna cena maline

 

maline protesti 2018 IR

 

Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da je danas razgovarao s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem koji je potvrdio da pregovara sa vlasnicima hladnjača da otkupnu cenu malina povećaju na 125 do 135 dinara po kilogramu.

Radović je rekao da ga je ministar poljoprivrede pozvao pošto je Asocijacija malinara najavila proteste i da je obećao da će raditi na problemu niske otkupne cene malina.

Malinari su jutros najavili mirne proteste vožnjom automobilima po svim gradovima u Srbiji u petak, 22. juna, zbog niske otkupne od 50 do 80 dinara po kilogramu malina.
"Ministar Nedimović je rekao da je juče imao sastanak s vlasnicima hladnjača, i da će i danas sa njima razgovarati kako bi rešili problem prebacivanja smrznute maline iz hladnjača na jugu u veća skladišta u centralnoj Srbiji da bi mogao da se nastavi otkup", kazao je Radović.

Na pitanje kako će se rešiti probleme niske otkupne cene, Nedimović je, po rečima Radovića, obećao da će otkupljivači morati da povećaju cenu.

Izvor Novosti

Komentari  

+3 # IQ+E 20-06-2018 12:31
Da se zna,
Evo naš prijatelj sa Bukovice, upravo javlja. Predao 43 kg malina po 80 dinara. Kaže čovek - nemam ih kud, a ne mogu da gledam kako propada. plaćam radnike po 40 din kg.
Šta ću gledam gotovu propast.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+4 # Zika 19-06-2018 19:13
Da li je moguce da ministar laze? Naopako! Crni Sorabi, slaze ih neko sto luta, a oni mu i sto prvi put veruju. I treba da propadnemo.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Munitlak prevoz

Pero

PREMIER

 

PREMIJER 2

MV Petrović

IR MV Petrovic

Media Shop

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop

Auto kuća TROGLAV

Troglav baner

Poslednji komentari

Ko je na mreži: 175 gostiju i nema prijavljenih članova

Free Joomla! templates by AgeThemes