Ilić:Naprednjaci se bogate na muci naroda

Velja

„Nova Srbija pita ko je ovlastio Aleksandra Vučića i u kom svojstvu on ide na pregovore sa Tačijem o rešavanju statusa Kosova. Ne postoji ni jedna poznata odluka Vlade Srbije, a ni parlamenta kojom je on ovlašćen da zastupa Srbiju u Briselu.

Mi pitamo da li on tamo ide u svojstvu građanina ili predsednika SNS? Kako god da ide o tome treba da obavesti građane Srbije“, kazao je danas predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.On je upitao da li se zna šta je i kakva je zvanična politika Srbije prema rešavanju kosovskog pitanja.

– Koliko je meni poznato, a pratim ozbiljno situaciju sa Kosovom, Srbija nema nikakvu jasno definisanu politiku o tom pitanju. To niko ne zna šta oni tamo razgovaraju, niti on podnosi izveštaj institucijama i građanima Srbije. Nikome nije jasno s kakvom platformom Vučić ide na te pregovore kada se o tom pitanju nije izjasnila ni Vlada, ni Narodna skupština – istakao je Ilić.

On je ocenio da je najava o mogućem ukidanju vizne liberalizacije za građane Srbije ktastrofalna poruka iz Brisela koja potvrđuje neuspeh spoljne politike koju Srbija vodi.

– EU je najavila da je moguće da nam vrate vize zbog otvaranja granica za migrante iz trećih zemalja u ovom slučaju konkretno za Iran. Ako se to dogodi Srbija se vraća 10 godina unazad ,a pregovori o pridruživanju EU biće potpuno obesmišljeni.Ova vlast više ne zna šta radi i svakim danom srljaju sve dublje u propast. Kada je potpisan sporazum o viznoj liberalizaciji Srbija je prihvatila određene obaveze i pravila kojih mora da se drži , a koja ova vlast krši i izlaže državu riziku da i ono malo što je dobila izgubi.Kome to odgovara u ovoj vlasti koja radi sve na štetu građana Srbije. Neko od Srbije ponovo pokušava da napravi geto  – ocenio je Ilić.

On je dodao da je država još jednom prevarila malinare i obećala im otkupnu cenu od 140 dinara po kilogramu malina zbog čega su se povukli sa ulica, a onda donela odluku da ta cena bude 80 dinara.

– Još jednom ću da ponovim da je to što rade van svake pameti. A Vučić posle kada mu se narod skupi na ulici i protestuje zbog cena malina i benzina , opet neka optužuje opoziciju i narodu govori da je to nekolicina ludaka. Napravili su lobije u svim sferama i pojedinci se bogate na muci naroda.Srpsko selo je potpuno uništeno, seljak nema računicu ništa da radi. Cena višnje u otkupu je prošle godine bila 90, a ove je 40 dinara, a kupina je 14 do 18 dinara po kilogramu. Nikom se više ne isplati da to radi  – rekao je Ilić.

Pin It

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PREMIER

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes