U Ivanjici su obeleženi Dražini dani parastosom i smotrom

IMG 20180717 130223

Pre tačno 72 godine general Dragoljub Draža Mihailović je streljan, a godine su bile potrebne da bi bio rehabilitovan i to se desilo 2015. godine. Podsećamo da je na 110.godišnjicu rođenja general Mihailović je 2003.godine i u rodnoj Ivanjici dobio spomenik.

Književno veče pra Milana Mladenovića koji je doputovao iz Australije da bi približio sliku o Dragoljubu Mihailoviću i predsednika Ravnogorskog pokreta Srbije Predraga Bogićevića označili su početak Dražinih dana. Obeleženo je još jedno sećanje na čoveka koji je bio komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini, koji je posle rata streljan od strane novih vlasti i do dana današnjeg se ne zna gde su njegovi posmrtni ostaci. U Ivanjici se obeležava i datum njegovog rođenja, ali i datum njegove smrti jer kako pra Milan Mladenović pisac kaže mnoge stvari iz srpske istorije su čist falsifikat, o mnogim stvarima koje su se dešavale se i danas sa velikom dozom straha u Srbiji govori. O generalu Mihailoviću i delovanju njegovih snaga tokom rata Mladenović ističe da će proći još mnogo vremena pre nego što saznamo ko su istinski neprijatelji srpskog naroda.

Tradicionalnim opelom, smotrom u čast generala Mihailovića ravnogorci su još jednom istakli da Srbija mora da zna istinu koja se desila na ovim prostorima, posebno, ona istina koja je bila na snazi posle 1945, kaže savetnik Ravnogorskog pokreta Dragan Sofronijević.Predsednik Ravnogorskog pokreta Srbije Predrag Bogićević izrazio je žaljenje zbog odsustva Ivanjičana.Milojko Jorović predsednik Moravičkog regiona i ivanjike organizacije je rekao da smo se još jednom setili generala Mihailovića.U godinama koje golaze, mora se probuditi svest kod srpskog naroda jer bez toga gubimo i nacionalni identitet, ali i svoje dostojanstvo.
View on YouTube

Pin It

Komentari  

-1 # CETNIK 18-07-2018 17:05
JEL TO ONAJ NESRECNIK ARSENIJE STO POBI ONOLIKE LJUDE NA RAVANI I SLJIVAKU NI KRIVE NI DUYNE.NECE BITI SRECE DOK TAKI KAO ARSENIJE NE BUDU ODGOVARALI. MAKAR I PSTHUMNO.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+1 # Iva 19-07-2018 06:33
E moj četnik - čika Arsenije je nama deci za TITOV imendan nekad govorio:" Ja vam deco moja podarih mir i evo pola veka mir, radost, veselje. Vi igrate pevate, postadoste i Titovi pioniri. Putujete, letujete, studirate. Fabrike vam Petar i ja napravismo. Kuće vam izgradismo. Škole vam otvorismo. Čistu reku za kupanje i ribilov vam uredismo. Hotele sa bazenima za kupanje vam podarismo, dobrom muzikom i hranom. Nušićijadu vam stvorismo. Izgradismo sve da vama duši ugodismo. I nemoj deco moja da u ovom raju pobesnite i droge se uvatite, rakije i duvana. Nego vi deco mene slušajte,jer bojum se posle čika Arsenija sve ćete ovo unišuti povamiriće se neke crne uniforme i sve ćete naše zaboraviti. Nas ćete ruglu prokazati i oblatiti. Ali to neće biti doreo. Mi velikani nećemo tu biti ali vi ćete deco moja grdno propatiti. Ostaće ovaj divni gradić bez naroda i ovde će jedan dan zavledati nekrst.
Tako je nekad na onoj penzionerskoj klipi propovedao Sveti Arsnije!!! :D
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+2 # cetnik pocetnik 18-07-2018 11:38
Joj sta radi ovaj Jorovic.Brigada ko 41.To vojvodo.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+2 # ANARHIJA 18-07-2018 11:30
OVAJ POSLEDNJI JEDVA NOSI KISOBRAN A KAMOLI MITRALJEY.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+1 # Iva 18-07-2018 12:08
E vidiš @ANARHIJA.
Nisi brale strateg. Ti bre ne razimeš vojnu doktrini. Ne razumem doduše ni ja, ali me je jedan stari komunista poducavao da se uvek klonim četnika. Ovaj je samo maskirani super - četnik. Uloga mu je da zavara neprijatelja koi nikad, zapamti nikad, ne spava. To me je savetovao veoma iskusan i razuman čika Arsenije.Tako da gospodin sa kišobranom je najopasniji. Jer je još mudri narod rekao - Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka, :D
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+1 # Iva 18-07-2018 09:24
Predsednik Ravnogorskog pokreta Srbije Predrag Bogićević izrazio je žaljenje zbog odsustva Ivanjičana.
Nisu Ivanjičani više ludi. Nema ko nas nije nasankao. Samo dođu obećaju, zapevaju, ugoste se i odu.
Šta bi sa dijasporom koja se ubi za Čičinom sudbinom. Obećaše da izgrade porodilište u čast Dražinog rođenja u ovoj varošici. A ova varoš umire bez mladosti. Videti malo dete u kolicima je postala prava radost.Obećaše investicije da podignu malo posrnulu ivanjičku privredu i ništa. Sve suva laž i prvera.
Sta bi sa Veljinim mostom na Bukovici.
Svima trebaju Ivanjičani za namirivanje sopstvenih račina.
E nema više toga.
E sad se čestiti i stradalni Draža prevrće u grobu.
Ko ga sve i zašto slavi i zloupotrebljava.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PREMIER

 

Premier baner IR

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes