Grad u Požegi, Lučanima, Arilju...

37613699 434798737003346 5305623360456097792 n

Na snazi narandžasti meteo alarm. Prognozirane su opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. RHMZ izdao hitno upozorenje!


Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na obilne padavine uveče i tokom noći, sa jakom grmljavinom, olujnim vetrom i pojavom grada.Požešku opštinu ponovo je pogodio grad. Na udaru su bili i Lučani i Arilje. Jak vetar u Valjevu.Na području Godovika, Milićevog sela i Dobrinje pričinjena je šteta na usevima, javio je RTS.

Razmere štete proceniće ekipe koje će sutra izaći na teren.U Ivanjici je kiša počela da pada nešto pre 18 sati.Grad je padao i u ariljskim i dragačevskim selima.Obilna kiša praćena gradom zahvatila je sela Virovo, Donju Kravaricu, Rti i Kaonu.

Prema rečima meštana, nevreme je počelo oko 17 časova i trajalo 20 minuta. Za to vreme grad veličine oraha naneo je veliku štetu na usevima, ali na stambenim objektima.
Uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama - više od 20 mm za tri sata -  sa jakim grmljavinama, olujnim vetrom, kao i pojavom grada, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje.

U ponedeljak i utorak u većini mesta će za 24 sata pasti od 20 do 30 mm kiše, lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima.


RHMZ upozorava i da će u ponedeljak i utorak biti u porastu manji bujični vodotoci na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama, Jasenice, Lepenice i Resave, kao i na gornjem delu sliva Zapadne Morave, sa mogućnošću lokalnih izlivanja.
Za centralni, severni i zapadni deo Srbije danas je na snazi narandžasti meteo alarm.
To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Pin It

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PREMIER

 

Premier baner IR

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes