, ,

Vučić obećao put Devići – Odvraćenica(VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Moravički okrug i obišao rekonstruisani put Pridvorica – Devići kod Ivanjice, u koji je država uložila oko 400 miliona dinara bez PDV-a. Izvođač radova je preduzeće Putevi Ivanjica.

Put je završen i trenutno se vrši zaštita kosina, horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i opremanje dela puta.

Predsednika su u Devićima dočekali uz aplauz meštani lokalno kulturno-umetničko društvo i učenici osnovne škole, kao i fudbaleri kluba FK Dević.

Inicijativu za rekonstrukciju ovog puta pokrenuo je predsednik Vučić na zahtev lokalnog stanovništva.

Vučić je lokalni put od 8,3 kilometra, koji povezuje Pridvoricu i Deviće i vodi ka turističkom centru Golija, obišao danas zajedno sa predsednikom opštine Ivanjica Momčilom Mitrovićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Dodatnim radovima, zahvaljujući JP Putevi Srbije, vrši se i rekonstrukcija prelaza preko Braduljičke reke i spoj sa državnim putem IB30 u dužini od 160 metara, kako bi se kompletirala cela deonica do Devića od skretanja sa državnog puta.

Trenutno se vrši izgradnja pločastog propusta i izrada konstrukcije puta na toj deonici, dok je saobraćaj omogućen preko privremenog prelaza, naveli su iz ministarstva.

Tokom 2022. godine urađena je rehabilitacija lokalnog puta Pridvorica-Devići u dužini od 3,17 kilometara, čija je vrednost 149 miliona dinara, kao i sanacija klizišta „Devići“ za šta je izdvojeno 38,4 miliona dinara.

Ovaj put povezuje pet mesnih zajednica u kojima živi oko 3.500 ljudi, dok školu pohađa oko 140 đaka.

Predsednik opštine Mitrović izjavio je ranije da će se opština truditi da razvija sva sela u Ivanjici i da će put Pridvorica-Devići pomoći deci koja idu u školu da lakše putuju, ali i da se jednom kada završe škole, vrate u svoje rodno mesto.

Put Pridvorica-Devići izgrađen je 1991. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja u njega.

Lokalni mediji prenose da put Pridvorica – Devići povezuje oko 600 meštana ovoga kraja sa magistralnim putem Ušće – Ivanjica i dnevno njim prođe i do 100 vozila.

Nov put olakšaće život Devićanima i otvoriti vrata mnogobrojnim turistima koji će moći da uživaju u lepotama podgolijskih sela i prirodnim fenomenima poput vodopada Izubre.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo