Sve spremno za proslavu dana Opštine Ivanjica i za predstojeći Sabor dvojeničara i starih instrumenata (VIDEO)

  mala kusici  Još jedna manifestacija iz kulture nam predstoji 25.juna, a to je Sabor dvojeničara i starih instrumenata koji će biti održan na Javoru. Pred nama je takođe i dan Opštine Ivanjica.

 

Kako saznajemo sve pripreme su završene za predstojeću manifestaciju na Kušićima, a organizatori su Dom kulture Ivanjica, MZ Kušići, OŠ “Major Ilić” Kušići, a generalni pokrovitelj je SO Ivanjica.

velika kusici

Odlukom Skupštine opštine Ivanjica, 16. jun proglašen je za dan Opštine Ivanjica. Tog datuma 1866. godine,  knez Mihailo Obrenović  je doneo Zakon kojim se Ivanjica proglašava za varošicu. Nizom manifestacija ove godine će dan Opštine Ivanjica biti obeležen, a prema planu početak proslave biće obeležen otvaranjem izložbe Đorđa Stanića užičkog slikara, zatim nas u petak od 13h očekuje svečana sednica SO Ivanjica sa kulturno umetničkim programom, od 14.30h očekuje nas koncert Zemunskog kamernog orkestra u Velikoj Sali Doma kulture. Za subotu za 11h planiran je školski program „Kolevka je naše najveće prostranstvo“ na trgu ispred Doma kulture, a od 14h u subotu nas u Domu zdravlja u holu na I spratu očekujer predstvljanje knjige o porodici Spasović „Porodica u belim mantilima-tvorci ivanjičkog zdravstvenog čuda“, u okviru ove subotnje promocije u Domu zdravlja planiran je i obilazak ove zdravstvene ustanove. Predstava užičkog pozorišta Kralj Lir počinje u 20h.

Milan Krunić v.d. direktora Doma kulture u Ivanjici ističe da je naša ustanova spremna kako za festival u Kušićima, tako i za predstojeću proslavu dana Opštine Ivanjica: „Veliko interesovanje vlada generalno za festival u Kušićima, očekujemo zaista veliki broj učesnika, jer je kada je reč o ovom festivali zaista veliko inetersovanje za očuvanje narodnog stvaralaštva. Spremni smo i za proslavu dana opštine. Ono što je bilo do Doma kulture mi smo to završili i nadamo se da će naši sugrađani uživati u kulturnim sardžajima koje smo pripremili.“

Pin It
Dodaj komentar


PREMIER

 

Premier baner IR

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes