Бесплатне саднице за грађане у оквиру акције "Посади

posadisvojhladЗахваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одзивом великог броја мештана, Општина Чајетина се придружила акцији Посади свој хлад.

Овом приликом обавештавамо грађане да ће бити организована јавна подела 30.000 садница у подне 9. aприла у целој Србији а у нашој општини, подела ће бити организована на локацији испред зграде Општине. Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана. Од укупно опредељеног броја садница за општину Чајетина, школе ће добити 10% . Грађани који желе да посаде садницу белог јасена, а немају адекватно место, моћиће то да ураде на јавној површини у складу са инструкцијама Службе зеленила КЈП „Златибор“.

Ово није само еколошка акција усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство за садњу. Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици. Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу.posadihlad   
Свака садница садржи лого спонзора као и QР код преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за ваше име и датум садње.

Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији план је да у наредним годинама буде подељено 300.000 садница грађанима како би се  и на тај начин створила здравија места за живот свих нас. Ми не садимо дрвеће у шумама него у градовима зато што тамо и живимо.

Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „Trillion Trees” Светског економског форума (WEF) у Давосу, у којој је НВО Зелени развојни центар партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

 

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes