Uskoro smene u Crvenom krstu

Štampa

crveni krstREŠENJE više nagomilanih problema u čačanskoj organizaciji Crvenog krsta konačno je na vidiku, pišu Novosti.

Posle tužbe radnika za mobing protiv sekretarke Biljane Davidović, tuče dvojice zaposlenih i ostavke čelnika UO, ako je suditi po rezultatima sastanka održanog u sredu popodne, na kome su prisustvovali predstavnici CK Srbije i lokalnog rukovodstva, Crvenom krstu u Čačku pišu se lepši dani.- Vodili smo dug i konstruktivan razgovor tokom kojeg smo sagledali sve probleme sa kojima se poslednjih dana susreće čačanski CK. Dogovor je da posle Đurđevdana izađemo sa prvim i pravim rešenjima – rekao nam je Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka.

– Generalni sekretar CK Srbije se obavezao da će do tada primeniti mere, odnosno sprovesti nadzor rada u ovdašnjoj organizaciji CK, kako bi normalno funkcionisala. Jedna od tema na sastanku je bila i tužba radnika, odnosno kako će to uticati na finansijsko poslovanje CK u Čačku. Ono što je sada sigurno je da neće biti dovedeno u pitanje finansiranje rada Narodne kuhinje i dobrovoljno davalaštvo krvi od strane Grada Čačka.

Na sastanku je iz čačanskog CK jedino prisustvovala potrpredsednica UO dr Nada Lazović, koja je prvo dala ostavku na ovu funkciju, a onda je, na molbu generalnog sekretara LJubomira Miladinovića, povukla. Prema nezvaničnim saznanjima, lokalna organizacija CK će, nakon formiranja UO, pretrpeti kadrovske promene, a postoje i naznake da će dvojica radnika, koji su se sukobili, snositi određene sankcije.