Dveri 3. maja kreću u novu predizbornu kampanju

Štampa

Dveri Policijski cas 2 Bosko Obradovic 696x455                                                                                                                                                                              Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Pokret Dveri najavio je da će se odazvati pozivu na sastanak sa posrednicima u međustranačkom dijalogu iz Evropskog parlamenta (EP), kao i da će učestvovati u razgovorima predstavnika vlasti i onog dela opozicije koja ne prihvata posredovanje stranaca.

 

Lider pokreta Boško Obradović rekao je da je Predsedništvo Dveri na sednici održanoj u ponedeljak uveče odlučilo da prihvati poziv predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića za direktan dijalog između vlasti i opozicije koji počinje u sredu, 28. aprila.

– Na poziv koji smo dobili od Delegacije EU u Beogradu da se 5. ili 6. maja sastanemo sa delegacijom EP koja će biti posrednik u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji odgovorili smo potvrdno. Posle duže razmene mišljenja, u kojoj se čulo više argumenata za i protiv ove dve odluke, većinom glasova donet je načelni stav da Dveri učestvuju na svim razgovorima o izbornim uslovima koji mogu dovesti do slobodnih i poštenih izbora – naveo je Obradović.

Zatražio je od Dačića da na razgovore pozove i ostale opozicione stranke koje su bojkotovale prošlogodišnje izbore, navodeći da “ne vidi smisao” učešća u dijalogu onih stranaka opozicije koje su bile zadovoljne prošlogodišnjih izbornim uslovima.

– Delegacija Dveri u ovim razgovorima učestvuje sa dobrom voljom i stavom da je dijalog jedini miran način da izađemo iz ove političke krize. Tako dajemo svoj konstruktivan i pozitivan doprinos, ali nećemo biti spremni da u tome dalje učestvujemo ako vidimo da je sve fingirano i da ne vodi nikakvom dogovoru – naveo je Obradović.

Izvor:Morava info