SRS: Vlast da omogući svim građanima da se leče, popravite ambulante u unutrašnjosti

DSC 0632Srpska radikalna stranka pozvala je danas vlast u Srbiji da posveti dužnu pažnju stanovnicima u unutrašnjosti države i omogući im adekvatne uslove da se leče, ukazujući na primer ambulante u Sevojnu, za koju se već na prvi pogled može videti da je u katastrofalnom stanju.

 "U jeku pandemije, kada se iz našeg budzeta izdvajaju velika finansijska sredstva kako bi se izgradile kovid bolnice i klinički centri, ministar Zlatibor Lončar je, izgleda, zaboravio na one objekte u unutrašnjosti – pričamo o objektima zdravstvenih institucija – koji se nalaze u katastrofalnom stanju", upozorio je potpredsednik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović.

Kako je ukazao, "jedna pd takvih zdravstvenih institucija, nalazi se u gradskoj opštini  Sevojno, koja pripada gradu Užicu, broji 8.000 stanovnika i ima više pd 1.500 meštana u većim naseljima i selima koja pripadaju  opštini Sevojno. Radi se o tri sela: Zlakusa, Gorjani i Krvavci", precizirao je Damjanović, objasnivši da su radikali išli u ambulantu i razgovarali sa zdravstvenim radnicima.

Prema ovakvim rečima, ambulantu u Sevojnu su, izgleda, svi iz vlasti zaboravili, a "posebno ministar Lončar", tako da , kako ukazuju zdravstveni radnici, "nije uložen ni jedan jedini dinar, što se i vidi".

Navodeći da vlastima ne pada na pamet da je rekonstruišu, Damjanović je konstatovao da je "stolarija potpuno uništena, neki prozori su čak zakovani pa ne mogu da se otvore, fasada  pada, i može izazvati, ne daj bože, tragične posledice". Kod takve stolarije, dodao je, potreban je veliki utrošak energije da bi se ugrejale prostorije, što znači i uvećava troškove.

"U ovoj ambulanti, verovali ili ne, leče se i najmlađi i starija lica. Postavljam pitanje – kako nekoga lečiti u ovakvim uslovima", upozorio je Damjanović.

Kada se direktor ambulante požalio zbog starih električnih instalacija, iz Elektrpprivrede Srbije iz Užica dobili su "usmeni odgovor da na svoju ruku koriste električnu energiju, jer, kako kažu, zbog takvih zastaralih instalacija može doći do spoja i do povređivanja", priča Damjanović.

Još jedna od poražavajućih okolnosti, kako ističe Damjanović, je da ova ambulanta nema čak ni svoja vozila, već moraju svaki put da zatraže pomoć iz grada Užica.

Međutim, naglašava , s brojem ambulantnih vozila koja trenutno imaju u Užicu, "ne mogu da pokriju ni taj grad, a kamoli da pomognu meštanima Sevojna".

"Alarmiramo javnpst. Pozivam predsednika Vlade i ministra Lončara da podjednako vode brigu o svim građanima Srbije, nebitno da li žive u Novom Sadu, Nišu ili Sevojnu. Pozivamo ih da u najkraćem roku krenu sa rekpnstrukcijama ovog objekta kako bi sva naša deca, stari, svi meštani, građani  mogli adekvatno da se leče", naglasio je Damjanović.

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

544x260 Jun

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

VRATIMO ZAGRLJAJ

Vratimo zagrljaj web baner 302x172

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes