PD „Golija“ Ivanjica u NEDELJU 23.05.2021.g organizuje svoju tradicionalnu planinarsku akciju

Štampa

planinariPLANINARSKO DRUŠTVO “Golija IVANJICA

PD „Golija“ Ivanjica u NEDELJU 23.05.2021.g organizuje svoju tradicionalnu planinarsku akciju i promociju nove planinarske staze V E N A C.

 

PROGRAM:

8,3o do 9,oo h............Okupljanje planinara kod apartmana „Ivanjički konaci“u selu Raščići (660 m nv), skretanje kod kamenolomau Raščićima, na putu Ivanjica - Guča.

9,oo h...........................Početak pešačenja na kružnoj stazi do vrha Venac 859 m  uz prethodno kraće zadržavanje na vidikovcu„Stena“. Silazak sa vrha i nastavak „Stazom 2“ do mesta polaska, kod „Ivanjičkih konaka“ .

Oko 15.h......................Mogućnost obilaska Rašćanske pećine.Oko 16,oo h..................Završetak akcije.

Staza je dužine oko 12 km i pogodna je za sve uzraste planinara uz oprez na vidikovcu „Stena“! Ovo je prva, promotivna, akcija na ovoj stazi i jedina je markirana staza na ovom delu opštine Ivanjica.

Sa sobom poneti planinarsku opremu prilagođenu vremenskim uslovima i terenu, planinarsku i zdravstvenu knjižicu, hranu i vodu po potrebi, rezervnu presvlaku i dr.

Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost shodno Pravilniku o bezbednosti PSS i dužan je poštovati odredbe Protokola o ponašanju PD „Golija“ Ivanjica.

PRIJAVA na telefon 065/6408299 ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 20.05.2021 g.

Obavezno nošenje maski u prevozu i zatvorenim prostorima uz primena svih mera predviđenih za sprečavanje COVIDA 19.

VODIČ: Aleksandar Marković MB 459.

(Vodič zadržava pravo izmene plana i programa akcije)

PD „Golija“ Ivanjica

planirari 1