Čačanski naprednjaci jednoglasni za smenu Nebojše Stefanovića

Štampa

naprednjACIŠirom Srbije otpočeli su sastanci gradskih i opštinskih odbora SNS-a na kojima okružni partijski šefovi upoznaju članstvo sa događanjima o kojima se do sada samo govorilo po kuolarima.

U pitanju je sukob predsednika stranke Aleksandra Vučića i jednog od njegovih najbližih saradnika Nebojše Stefanovića. 

Stefanović je jedan od osnivača SNS-a, član je Predsedništva te stranke i predsednik stranačkog beogradskog Gradskog odbora. Ujedno je i aktuelni ministar odbrane u Vladi Srbije i potpredsednik je Vlade. Prethodno je bio i predsednik Narodne skupštine Srbije, a potom i ministar unutrašnjih poslova. 

Upravo se, kako nezvanično saznajemo, primedbe na njegov rad vezuju za vreme dok je bio ministar policije, kada je posedovao informacije i saznanja vezano za delatnost kriminalne grupe Veljka Belivuka, koja je ugrožavala i bezbednost samog Aleksandra Vučića, ali Stefanović, kako se sada tvrdi, ta svoja saznanja nije podelio sa Vučićem i ostalim ljudima zaduženim za Vučićevu bezbednost. 

Do navodnih dokaza na ove okolnosti došlo se sada kada je Belivuk uhapšen i kada se sprovodi ospežna istraga. 

Večeras je u Čačku, posle više od godinu dana nesastajanja, održan sastanak Gradskog odbora SNS-a, kome je prisustvovao i Krsto Janjušević, narodni poslanik SNS-a iz Priboja, koji je u stranci resorno zadužen za nadzor i kontrolu rada lokalnih stranačkih odbora u Zapadnoj Srbiji. 

Pod njegovim nadzorom i uz njegovo uvodno izlaganje, Gradski odbor SNS-a u Čačku večeras je jednoglasno zauzeo stav da se predsedniku stranke i nadležnim organima stranke preporuči smena Nebojše Stefanovića sa svih stranačkih funkcija i njegovo isključenje iz stranke. Naravno to bi rezultiralo i razrešenjem Stefanovića sa funkcije ministra odbrane i potpredsednika Vlade Srbije.