СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА ПОЗИВА УСТАВНИ СУД ДА ПОСТУПИ ПО ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИСПИТИВАЊЕ УСТАВНОСТИ УГОВОРА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА О ИЗРУЧЕЊУ

Štampa

srsАмбасада Сједињених Америчких држава позвала је полицијског генерала Горана Радосављевића Гурија да се суочи с правдом, алудирајући на убиство браће Битићи 1999. године.

Ово упозорење може бити опасно с обзиром на Уговор између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава о изручењу.

Очигледно је да Сједињене Америчке Државе не одустају од захтева за утврђивање одговорности за смрт браће Битићи, без обзира на чињеницу да њихова смрт нема везе са ратним дејствима на Косову и Метохији.

Сједињене Америчке Државе инсистирају и на изручивању држављана Србије оптужених за дигиталну превару, иако постоје сви услови да се тој групи наших држављана суди у Србији по нашим законима, а за њих може бити веома опасно ако им се буде судило у Сједињеним Америчким Државама.

Српска радикална странка подсећа да је 4. марта 2019. године Уставном суду Републике Србије поднела иницијативу за испитивање законитости Закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава о изручењу који је Народна скупштина Републике Србије донела 14. фебруара 2019. године.

Српски радикали позивају Уставни суд да хитно поступи по поднетој иницијативи да би се заштитила уставна права наших грађана који би могли сносити последице због постојања овог неуставног уговора.