Усвојен II ребаланс буџета општине Чајетина

Skupstina CajetinaДанас смо усвојили други ребаланс буџета, увећан за додатних 740 милиона динара, а највећи део тих средстава биће распоређен на инвестиције и капитална улагања.

  Значајно повећање се односи на изградњу путева и улица, за око 150 милона динара, затим за изградњу соларне електране за спортску халу на Златибору, чиме ће се у значајној мери смањити трошкови пословања тог нашег  предузећа. Додатна средства у буџету ће бити искоришћена за изградњу рециклажног дворишта и набавку нове механизације за Комунално јавно предузеће, као и за изградњу јавне расвете на територији општине Чајетина, затим за изградњу трим-стазе и дечијег игралишта на Златибору, за израду пројектне документације за, пре свега, изградњу спортског комплекса са 14 или 15 фудбалских терена на Златибору, за завршетак свлачионица код стадиона Швајцарија - изјавио је Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина након данашње седнице СО.

Сасвим сам сигуран да ће се буџет и реализовати у планираном или, можда, у и већем износу, потврдио је Ђурић, у износу од близу три милијарде и седамсто милиона динара, али ако се у обзир узму и компензације, које нису приказане у финансијском смислу, износ буџета је значајно већи.

Данас смо имали и три одлуке о уређењу грађевинског земљишта средствима инвеститора, за три значајна пројекта. Један је замена комплетног магистралног цевовода од Рибничког језера до Златибора, што ће бити урађено до краја ове године, а паралелно са тим почињу радови на изградњи цевовода Сушичко врело, тако да ћемо у наредној години имати безбедно и сигурно снабдевање Чајетине, Златибора и читаве општине. Такође, почела је и изградња резорвоара од 2.000 кубних метара на Златибору, који ће такође бити изграђен до краја ове године.

Још један капитални пројекат, који се не финансира из буџета већ кроз компензацију са инвеститором, је проширење пута у читавој дужини од Рудина до Алиног Потока а који се тренутно налази у лошем стању. То ће такође бити завршено до краја ове године, чиме ће и грађанима тих места али и бројним туристима који иду ка Сирогојну и водопаду на Гостиљу умногоме бити олакшано путовање. Биће реконструисано неколико значајних улица на Златибору, као што су улица Спортова, од хотела Олимп до Студентског одмаралишта, затим улица Проте Симића у дужини од 900 метара и улица од хотела Торник до пасареле. Све оне ће претрпети комплетне реконструкције, као и још неколико улица на Златибору и у Чајетини. Предвиђена је изградња тротоара од центра Чајетине до насеља Шиповик, као и реконструкција великог броја путева у сеоским месним заједницама, закључио је Ђурић.

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

544x260

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • BAKOVIC
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

MALAC GENIJALAC

Malac Genijalac Baner 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes