,

Mentorstvo omladinskih timova u lokalnim zajednicama

Udruženje studenata sa hendikepom i Nacionalna kancelarija za mlade sprovode projekat „Mentorstvo aktivnih omladinskih inkluzivnih timova u lokalnim zajednicama“ koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, s ciljem podizanja svesti o socijalnoj inkluziji i uključivanja srednjoškolaca sa hendikepom u društvene aktivnosti lokalne zajednice.

 

Na projektu učestvuje šest omladinskih inkluzivnih timova iz šest različitih lokalnih zajednica: Kragujevac, Šabac, Loznica, Osečina, Valjevo i Ivanjica, pri čemu svaki omladinski inkluzivni tim u svom sastavu ima predstavnika Kancelarije za mlade i po jednog srednjoškolca ili srednjoškolku sa hendikepom i bez hendikepa.

 

Projekat doprinosi osnaživanju srednjoškolaca i srednjoškolki sa hendikepom za aktivno uključivanje u sve društvene aktivnosti, ali i za nastavak obrazovanja. Takođe, Kancelarije za mlade iz lokalnih zajednica moći će da osnažene mlade sa hendikepom uključe u svoje aktivnosti, podignu svest lokalnih zajednica o pravima osoba sa hendikepom, kao i da u okviru svojih narednih projekata i događaja šire svest o važnosti inkluzivnog društva.

 

Glavni zadatak projekta je obezbeđivanje podrške učenicima sa hendikepom kroz podršku vršnjačkih edukatora i angažovanje lokalnih Kancelarija za mlade u kreiranju servisa podrške za mlade sa hendikepom, kao i osnaživanje mladih sa hendikepom za uloge vršnjačkih mentora, čime se obezbeđuju resursi u lokalnoj zajednici koji mogu biti angažovani kao podrška u uključivanju mladih sa hendikepom u omladinski rad.

 

U skladu sa planiranim aktivnostima na projektu u ponedeljak 28.11.2022. godine u periodu od 12 časova do 14 časova u školu  OŠ „Kirilo Savić“ Opština Ivanjica biće realizovana akcija „Promoteri socijalne inkluzije“.

 

Pridružite nam se u zajedničkoj borbi za izjednačene uslove i ravnopravnost mladih sa hendikepom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Slušaj radio
Sport
Politika
Društvo