,

„Mentorstvo aktivnih omladinskih inkluzivnih timova u lokalnim zajednicama“ projekat koji sprovode Nacionalna kancelarija za mlade i Udruženje studenata sa hendikepom (VIDEO)

Udruženje studenata sa hendikepom i Nacionalna kancelarija za mlade sprovode projekat „Mentorstvo aktivnih omladinskih inkluzivnih timova u lokalnim zajednicama“ koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, s ciljem podizanja svesti o socijalnoj inkluziji i uključivanja srednjoškolaca sa hendikepom u društvene aktivnosti lokalne zajednice. Projekat doprinosi osnaživanju osnovaca i srednjoškolaca sa hendikepom za aktivno uključivanje u sve društvene aktivnosti, ali i za nastavak obrazovanja. Takođe, Kancelarije za mlade iz lokalnih zajednica moći će da osnažene mlade sa hendikepom uključe u svoje aktivnosti, podignu svest lokalnih zajednica o pravima osoba sa hendikepom, kao i da u okviru svojih narednih projekata i događaja šire svest o važnosti inkluzivnog društva. Ispred domaćina organizatora govori Ivan Stamenić coordinator ivanjičke kancelarije za mlade.

Jelena Vićentijević  članica sekretarijata Nacionalne asocijacije Kancelarije za mlade Srbijeje govorila o ovom projektu koji je zahtevan, ali i neophodan.

Ispred onih koji su najbitniji u ovom projektu je govorila kreativna Tamara Višnjić.

Glavni zadatak projekta je obezbeđivanje podrške učenicima sa hendikepom kroz podršku vršnjačkih edukatora i angažovanje lokalnih Kancelarija za mlade u kreiranju servisa podrške za mlade sa hendikepom, kao i osnaživanje mladih sa hendikepom za uloge vršnjačkih mentora, čime se obezbeđuju resursi u lokalnoj zajednici koji mogu biti angažovani kao podrška u uključivanju mladih sa hendikepom u omladinski rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo